Kasım 10, 2013

içli köfte böreği



SELAM SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM,

Sizlere bugün enfes mi enfes bir tarif vereceğim..ister komşu günlerinde,ister akraba ziyaretlerinde,ister doğum günlerinde,ister davetlerde,isterse benim gibi okula arkadaşlarınıza takdim edebilirsiniz..lezzet garantidir,onaylıdır..

MALZEME LİSTESİ

5 adet yufka
yarım kilo kıyma(dana kıyması)
4 adet büyük boy soğan
1 bağ maydanoz
1 büyük çay bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı ceviz
bol tereyağı
bol zeytin yağı
4-5 çorba kaşığı yoğurt
karabiber
1 kahve fincanı su

YAPIM AŞAMASI
-Soğanları  ince doğrayalım ve 7-8 çorba kaşığı zeytin yağı koyarak;yağda kavuralım.Tuzunu da bu aşamada ekleyelim.
-Kavurma işlemi devam ederken kıymasını ilave edelim.
-Kavurma işleminin bitimine yakın 3-4 çorba kaşığı tereyağı ilave edelim.
-Tereyağı ile de kavurmaya devam edelim.
-Kavurma işlemi bitince dişe gelecek şekilde dövülmüş cevizimizi,karabiberini ekleyelim.
-Bulgurunu ekleyelim ardından 1 fincan su koyalım ve hafif suyunu çektirelim.
-Su koymamızın amacı bulgurun pişmesini sağlamaktır.
-Ocağın altını kapatalım ve ince ince kıydığımız maydanozu ilave edelim.
-Soğumasını bekleyelim.
-1 yufkayı sekize bölelim.
-Soğuyan harçtan içine dolu dolu bir yemek kaşığı koyalım.
-Resimdeki gibi katlayalım.Katlama şekli sizin isteğinize göre değişir.Farklı şekilde katlamak isterseniz de olur.
-Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayalım.
-Katlama işlemi bitince böreklerin üzerine yoğurt ve zeytin yağından yaptığımız harcı sürelim.
-200 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...