Aralık 12, 2012

FIRINDA(değişik) PATLICAN OTURTMA YA GELLLLL...




MALZEMELER:
1 kilo bostan patlıcan
yarık kilo dana kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
3-4 adet sivri biber(yeşil)
4 adet domates
bir tutam maydanoz
1 kaşık domates 1 kaşık biber salçası
karabiber,tuz,sıvıyağ

yapılışı:
patlıcanları alaca soyup enlemesine yağda kızartıyoruz.eti başka bir tencerede iyice pişiriyoruz.soğanı ince kıyıp yağda soteliyoruz sırası ile biber, domates ve salçaları koyup pişiriyoruz içine en son pişen eti ve baharatlarını koyup kıyılmış maydanozu ilave ediyoruz.
kızarttığımız patlıcanların yarısını borcamın altına diziyoruz..hazırladığımız harçtan döküyoruz..kalan patlıcanları da üzerine dizerek kapatıyoruz.istenilen şekilde servis süslüyoruz.
1 su bardağı sıcak su koyup fırına atıyoruz..ÇOOOK GÜZEL OLDU BENDEN SÖYLEMESİ SİZDEN YAPMASI..:))


ARNAVUT CİĞERİ






MALZEME:
1 kilo ciğer(dana ciğeri)
1 su bardağı zeytin yağı
6-7 kaşık un
tuz,kırmızı pul biber

YAPILIŞI:Zarı soyulan ciğeri küp şeklinde doğruyoruz..iyice yıkayıp süzgeçten süzüyoruz.tamamen süzülen ciğerleri iyice una buluyoruz(un fazla yağ çekmesini ve ciğerin yumuşak olmasını sağlar)kızdırılmış zeytin yağı içine unlanmış ciğerleri tavaya sığacak şekilde atıyoruz..7-8 dakika pişirip süzgeçle yağını alıyoruz.pişen ciğerleri servis tabağına alınca üzerine tuz ve pul biberini ekliyoruz..soğan salatası ile servis mükemmel olur..





çiğer,arnavut
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...