Eylül 15, 2013

simit kebabı +kahvaltı


Bugün erkenciyiz,her zamanki gibi...ev halkı kalkmadan diyeceğim ama hiçbir zaman bu olmadığı için.yine kalktık uzun lafın kısası oğluşumla..biraz ev düzenlemesi sonra,sonra mutfakla başladı koşturmacam.
keramika seramiğin(.http://www.keramika.com.tr/ ) göndermiş olduğu birbirinden güzel tabakları büyük bir heyecanla açtım kolilerinden..giriştim işe..önce seçim yapmam gerekti hangisiyle sunum yapacaktım..sonunda resimde olanlardan seçtim..ve ilk yemeğimi pişirmeye başladım.

SİMİT KEBABI:

Bayatlayan simitleri değerlendirmek için çok güzel bir tarif..evde ne varsa koyabilirsiniz içerisine..kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum enfes oldu çünkü;

malzemeler:
bayatlamış simit(ekmekle de olur)
3 yumurta
sucuk
beyaz peynir
kaşar peyniri
tere yağı

yapılışı:bir kapta yumurtaları çırpın.üzerine dilimlediğiniz simitleri dökün ve karıştırın.pişirme kabına alın ve üzerine biraz beyaz peynir serpin.sucukları küp küp doğrayın.Aralarına tereyağı parçaları koyun ve fırına verin.fırından çıkarmaya yakın kaşar peynirini koyun.peynir eriyince fırından çıkarın.AFİYETLE


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...