Aralık 31, 2013

YILBAŞI KURABİYESİ


                       Yeni yılın hayatınıza umut,huzur,sevgi,barış,dostluk getirmesini diliyorum..

MALZEMELER:

1 paket margarin(tuzsuz tereyağı da olur)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı  pudra şekeri
1 çay bardağı buğday nişastası
1 yumurta
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı incir sosu(yapılışını altta anlattım.)
aldığı kadar un
kabartma tozu,vanilya
üzeri için pudra şekeri,tarçın
1 paket bitter çikolata(benmari usulü eritilmiş)

YAPIMI:(İNCİR SOSUNUN YAPIMI)
-Önce incirlerden başlayalım.Aslında bu kurabiyeye incir suyu koymak gibi bir niyetim yoktu;ama kaynattığım şekerli suyu ne yapacağımı bilemedim ve bu şekilde değerlendirmek istedim.Siz isterseniz incir suyu koymayabilirsiniz.
-Yarım kilo inciri 1 su bardağı şeker,üzerine geçecek kadar su ve 1 adet kabuk tarçın koyarak kaynattım.İncirlerin iyice kaynayıp yumuşaması gerekiyor ama.
-İşte bu kaynattığım suyu da dökmedim.Su gibi akıcı olmuyor ama ağda gibi bir sos elde etmeniz gerek.
-1 çay bardağı kadar bir sos elde ettim ve kurabiyeye aroma vermesi için bunu koydum.Kalan incirleri de ileri de incirli pasta yapmak için buzluğa attım.İstediğiniz zaman çıkartıp kullanabilirsiniz.

KURABİYE HAMURU YAPIMI:


-Buzdolabından çıkardığınız margarini bıçakla ufak parçalara bölün.(margarinin soğuk olması önemli)
-Bir kaba nişastayı,pudra şekerini,sıvıyağı,yumurtayı,margarini,kabartma tozunu ve vanilyayı koyun.
-Elinizle bu malzemeleri biraz karıştırın.
-Cevizleri rondodan geçirin un gibi olmasını sağlayın.
-Margarinin erimesi için biraz zaman geçmesi gerekiyor.
-Yavaş yavaş ununu ilave edin.
-Margarin de bu arada elinizde şekil almaya başlayacak.
-Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
-Kurabiye hamurunuzun biraz dinlenmesi için buzdolabına koyun.
-Dinlenen hamurdan bir parça koparın.Merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açın.
-Tezgahınız yapmak için uygun değilse yağlı kağıdı alta ve üste koyarak da rahatlıkla açabilirsiniz.Keza ben öyle yapıyorum.
-Açtığınız hamurdan istediğiniz bir kurabiye kalıbıyla şekiller çıkartın.Ben bu sefer yılbaşı temalı olsun istedim.erlerden serptim.Evinizde varsa kullanabilirsiniz.
-Fırına koymadan önce üzerilerine renkli şek
-170 derecelik fırında üzeri  pişirin.
-Fırından çıkınca  sıcak sıcak pudra şekeri ve 1 tatlı kaşığı tarçını karıştırıp serpin.
-Çikolatanızı benmari usulü eritin(çikolatanın içerisine çok az süt ve 1 tatlı kaşığı tereyağı koydum.Çikoltanız kıvamlı olursa biraz daha süt ekleyebilirsiniz.BAŞTAN SAKIN SÜTÜNÜ FAZLA EKLEMEYİN.)
-Eriyen çikolataya çam ağaçlarınızın baş kısmını batırın ve soğuması için bir ızgaranın üzerine koyun.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...