Mart 15, 2013

mantar soslu bulgur pilavı


benim bulgur pilavlarım ünlüdür..her türlüsünü denedim diyebilirim bulgurun bu da en son denemelerimden biri oldu..kuru domatesin her türlü yemeğini seven ben..üstüne de biraz mantar soteleyip koydum mımmm değmeyin keyfime geçelim tarif kısmına:

malzemeler:
1 büyük su bardağı pirinç
3 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 su bardağı su 1 su bardağı et suyu
tuz,karabiber
6-7 adet kuru domates

yapılışı:

kuru domatesleri sıcak suya koyun biraz yumuşasın..soğanı küp küp doğrayın zeytin yağını ilave edin ve iyice pişirin sonra tereyağını ilave edin somateslerini kıyın bulgurunu koyun son olarak da suyunu ilave edip kapağını kapatın ve ocağın en kısık yerine getirin..

sosu için:
yarım kilo mantarı kıyın 2 adet soğanla güzelce kavurun mutlaka tereyağı ilave edin tuzunu,karabiberinin ekleyip altını kapatın..biraz da süt ilave edebilirsiniz pişerken..

pişen pilavın üzerine sosunu ilave edip servise hazır şekle getirin..deneyin mutlaka enfessss oluyor..



ANNE EV EKMEĞİ



işten gelince en güzel koku nedir diye sorsanız fırından gelen mis gibi ekmek kokusu derim size..benim içinde öyle oldu bugün..kapı açıldı ve mükemmel  bir koku karşıladı beni..sizlerin de beğenilerine sunarak tarifini veriyorum..

MALZEMELER:

1 su bardağı kaymak
1 paket tek kullanımlık instent maya
1 paket kabartma tozu
yarı tam buğday unu yarı buğday unu
aldığı kadar su
tuz


yapılışı:

bütün malzemeyi hamur kıvamına getirin..suyunu azar azar ekleyin ki ununu çok koymak zorunda kalmayın..kabarması için çok beklemenize gerek yok biraz bekletip fırına koyabilirsiniz.
resimdeki gibi şekil verin ve üzerine yoğurt sürün..200 derece fırında pişirin..fırından çıkınca üzerini sofra bezi ile örtün ve biraz dinlendirin.dilimledikten sonra tereyağı sürüp servis yapabilirsiniz..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...