Eylül 10, 2013

iç pilav


yemekten asla bıkmayacağım bu pilavın hem tatlı hem tuzlu tadın enfes bulmuşumdur hep iç pilavı gururla sunarım:


MALZEMELER:

1 büyük su bardağı pirinç
2 adet soğan
2 adet havuç
istenilen miktarda çam fıstığı
küçük bir kase mısır
istenilen miktarda kuş üzümü
yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı tarçın
karabiber,tuz
zeytin yağa,tereyağı



YAPIM AŞAMASI:
-pirincimizi 1 saat önceden sıcak suda bekletiyoruz.
-tencereye soğanları yemeklik doğrayalım ve zeytin yağını ekleyelim.
-soğanların içine havuçları küçük küçük doğrayıp atıyoruz.
-çam fıstıklarını ilave ediyoruz.
-kavurma işlemini uzun tutuyoruz.
-kavurma işleminin bitimine yakın tereyağını ilave ediyoruz.
-pirincimizi bol suda yıkayıp ilave ediyoruz.
-bir miktar da pirinçle kavurup,mısırı,maydanozu,baharatları,sıcak suda beklettiğimiz kuş üzümlerini katıp;
-sıcak suyunu ilave ediyoruz.(sıcak su 1 e 1 olmalıdır.Yani pirinci ölçtüğünüz bardakla sıcak suyunu ilave edin.)
-Ocağı en kısık şekle getirip piştikten sonra altını kapatıyoruz.

SEVGİYLE YEMENİZ UMUDUYLA..

ayvalık tostu


o kadar büyük bir ilgi ile karşılandı ki ayvalık tostu..aslında bu kadar meşhur olması beni de şaşırttı..arkadaşlarım okulda "O neydi Gül Seda?Öldük burada.Karnım da nasıl aç nasıl"gibi tepkilerle karşıladılar beni..çok basit ama yine de tarifini vermek istiyorum.

  • 4 parça ayvalık tost ekmeği (2 kişi için)
  • 6 ince dilim kaşar peyniri
  • 10 adet sosis (küçük boy)
  • 15 ince dilim salam
  • 7-8 dilim sucuk
  • 1 adet domates
  • 1 küçük kase rus salatası
  • 3-4 adet salatalık turşusu
  • tuz
  • etleri sotelemek için 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:
  1. Sosis ve salamları ince ince boyuna (julyen) doğrayın. Kaşar peyniri, salatalık turşusu ve domatesi boyuna dilimleyin.
  2. Sosis, salam ve sucukları teflon tavaya çok az yağ ekleyerek ayrı ayrı soteleyin. Tost ekmeklerini makinasında 1 dakika kadar ısıtın, aralarını açarak önce kaşar peyniri dilimlerini sonrasında da sotelediğiniz sosis, salam ve sucuğu koyun.
  3. İstediğiniz miktarda rus salatası, turşu ve domates ekleyerek servis yapın.


AFİYETLE..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...