Aralık 23, 2013

EVDE TAVUK DÖNER NASIL YAPILIR?

Yapımı  basit ve lezzetli bir tarif sizleri bekliyor..15 dakikada hazırlayabileceğiniz tavuk döneri çocuklarınıza rahatlıkla yedirebilirsiniz.İster ekmek arası,isterseniz pilavla tercih edebilirsiniz.Hazır gıdalardan uzak durmayı tercih eden ben aklıma  gelen her hazır gıdayı yaparak sizlere sunmaya devam edeceğim.
MALZEMELER:

2 ADET TAVUK GÖĞSÜ
3 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
KEKİK
KARABİBER
TUZ

YAPILIŞI:
*Bir gece önceden tavukları buzluk bölümüne koyun.
*Ertesi gün 1 saat önceden buzluktan indirin ve dilim dilim ince ince doğrayın.
*Tabanı geniş bir teflon tavaya doğradığınız tavuklarınızı koyun.
*Bol ateşte suları çıkana kadar pişirin.
*Suyunu veren tavuklara yağlarını ilave edin.
*Tavukları yağda kızartın ve indirmeye yakın baharatlarını ekleyin.


                        *SEVGİYLE YEMENİZ İÇİN HAZIRLAR.*


Alfredo sos tarifi



Alfredo sos tarifi

Alfredo sosu İtalya,nın geleneksel soslarından biri. Sos ilk defa Roma,da Alfredo di Lelio tarafından bulunmuş.Oldukça basit bu sosun temeli tereyağı ve parmesan peynirinden oluşuyor. Sonradan krema ve çeşitli baharatlar eklenerek sosa biraz daha farklı lezzetler katılmış.

Malzemeler (4 kişilik)

  • Bir paket istediğiniz çeşit makarna
  • İki çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı krema  (1 paket 200ml)
  • 3 diş sarımsak ezilmiş
  • 1 1/2 su bardağı rende parmesan peyniri (Tulum peyniri,beyaz peynir veya eski kaşar da kullanabilirsiniz)
  • 1/2 çay bardağı taze kıyılmış maydonoz

Hazırlanışı

Orta boy bir tavada kısık ateşte tereyağını eritin. 
Kremayı ekleyin ve 4-5 dakika pişirin.
Daha sonra sarımsak ve peyniri ilave edin ve hızlıca bir kaç kez çevirip ateşten alın. 
Maydonozu ilave edip karıştırdıktan sonra sıcak servis yapın...
Haşladığınız makarna ile birleştirin.
Ben evde olmadığı için maydanoz ekleyemedim;ama sosun orijinalinde var.

Sosunuz hazır afiyet olsun

KAFESTE YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI

Bu salatayı ben çok severim öyle lezzetli gelir ki tadı..sarımsak ve cevizin birbirine uyumu bir muhteşem..gönül rahatlığı ile misafirlerinize çıkarabilirsiniz.



MALZEMELER:

YARIM KİLO HAVUÇ
TAVA YOĞURDU(2 SU BARDAĞI KADAR)
2 DİŞ SARIMSAK
ZEYTİN YAĞI
1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ
SÜSLEMEK İÇİN KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER VE ZEYTİN

YAPIMI:
*HAVUÇLARINIZI BİR KAPTA RENDELEYİN.
*TAVAYA BİR MİKTAR ZEYTİN YAĞI DÖKÜN VE HAVUÇLARI KAVURMAYA BAŞLAYIN.
*HAVUÇLARIN RENGİ TURUNCUDAN DAHA KOYU BİR TURUNCUYA DÖNÜŞECEK.
*KAVRULAN HAVUÇLARI BİR YERDE SOĞUMAYA BIRAKIN.
*BAŞKA BİR YERDE YOĞURDUNUZU TUZ VE EZİLMİŞ SARIMSAK İLE  KARIŞTIRIN(YOĞURT MİKTARINI KENDİNİZ AYARLAYIN)
*SOĞUYAN HAVUÇLARINIZLA YOĞURDU KARIŞTIRIN
*CEVİZİ DÖVÜP İÇERİSİNE KOYUN.
*KIRMIZI BİBER VE ZEYTİN İLE SÜSLEYEREK SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.
*BEN RESİMDEKİ GİBİ SÜSLEDİM.
*SEVGİLER.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...