Şubat 08, 2014

ARABİATTA SOSLU AŞK MAKARNASI


Malzemeler:
  • 1 paket makarna (BAMYA MAKARNA KULLANDIM)
Arabiatta sos için:
  • 5-6 adet iri domates (kabukları soyulup küp küp kesilmiş.)
  • 1 adet iri kuru soğan (ince kıyılmış)
  • 4-5 diş ezilmiş sarımsak (zevke göre artırılıp azaltılabilir ama bu sosta sarımsak tadının hissedilmesi gerek)
  •  zeytinyağı
  • 1/2 demet ince kıyılmış maydonoz(üzeri için)
  • 2-3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 dolu yemek kaşığı salça ve 1 çorba kaşığı ketçap
  • Fesleğen
  • Tuz, bol karabiber
  • 1 su bardağı  kaşar peyniri
  • 1,5 çay bardağı su(makarna suyu)
Yapılışı:
  • Makarnayı içine bir yemek kaşığı tuz ve yapışmaması için göz kararı zeytinyağı kattığınız kaynar suyun içinde diri kalacak şekilde haşlayıp isterseniz soğuk sudan geçirip süzün.(makarna suyunu dökmeyin)
  • Makarna tencerenize bir miktar zeytin yağı ve bir çorba kaşığı tereyağı koyun ve süzdüğünüz makarnaları içerisine atın.1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri de makarnanın üzerine dökün.Tuz ve karabiber ekleyin.Kaşar peynir eridiği zaman kalp kek kalıbınıza makarnayı dökün.Kek kalıbınızın alt kısmını koymanıza gerek yok.Servis yapacağınız kabın üzerine kek kalıbınızı koyun ve makarnayı içerisine dökün.
  • Bu arada sosu hazırlamak için geniş ve derin bir tavada zeytinyağını kızdırın, ince kıyılmış soğan ve ezilmiş sarımsakları tavaya alıp yumuşayana kadar kavurun. Daha sonra doğranmış domatesleri ilave ederek suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
  • Tavadaki karışıma  tuz, karabiber,1 çorba kaşığı salça,ketçabı ve közlenmiş kırmızı biberleri ilave ederek biraz daha kavurduktan sonra 1,5 çay bardağı su ilave edip ateşi kısın ve suyunu çekip sos yoğunlaşana kadar arada karıştırarak pişirin.
  • Şimdi makarna ve sosun birleşmesin.
  • Hazırladığınız yoğun sosu makarnanın üzerine dökün.
  • Ilık şekle gelince kelepçeli kalıbı kaldırın ve servise hazır şekle getirin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...