Kasım 20, 2014

KARAMELLİ HAVUÇ TOPLARI




MALZEMELER:
*YEDİ-SEKİZ ADET HAVUÇ
*2 PAKET PETİBÖR BİSKÜVİ(340 GR)
*1,5 SU BARDAĞI ŞEKER(ŞEKER MİKTARI SİZE DE KALABİLİR)
*YARIM PAKET KREMA
*1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
YARIM SU BARDAĞI DAMLA ÇİKOLATA
1 SU BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
1 SU BARDAĞI CEVİZ
1 ÇAY BARDAĞI SU
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN

YAPILIŞI:
*HAVUÇLARI RENDELEYİN.
*BİR ÇAY BARDAĞI SU EKLEYİP PİŞİRİN.HAVUÇLARIN TAMAMEN PİŞMESİ GEREKİYOR.
*BAŞKA BİR YERDE ŞEKERİ YAPIŞMAZ BİR TAVAYA KOYUN.ERİYİP KAHVERENGİ KIVAM ALANA KADAR HİÇ KARIŞTIRMAYIN.TAMAMEN ERİDİĞİNDE KREMASINI EKLEYİN VE TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRIN.
*ALTINI KAPATIP TEREYAĞINI EKLEYİN.
*PİŞEN HAVUÇLARLA KARAMELİ BULUŞTURUN.
*KARIŞIM SOĞUDUĞU ZAMAN BİSKÜVİLERİNİ ELİNİZLE UFALAYARAK KOYUN.ÇOK UFALAMADAN EKLEYİN.EĞER KARIŞIM ÇOK CIVIK OLURSA BİRAZ DAHA BİSKÜVİ EKLEYİN.
*CEVİZİ DİŞE GELECEK ŞEKİLDE UFALAYIN.KARIŞIMA EKLEYİN.
*YARIM SU BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİNİ KOYUN.
*DAMLA ÇİKOLATAYI VE TARÇINI EKLEYİP ELİNİZLE KÜÇÜK TOPLAR YAPIN.
HİNDİSTAN CEVİZİNE BULAYIP SERVİS YAPIN.

AFİYETLE..



PAŞA KURABİYESİ



Malzemeler:
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
200 gr tereyağı(oda sıcaklığı)
1 yumurta
1 çay bardağı damla çikolata
vanilya,kabartma tozu
aldığı kadar un
tarçın,pudra şekeri(karıştırılacak)

Yapılışı:
irmik,pudra şekeri,tereyağı,yumurta,çikolata,vanilya,kabartma tozunu bir kaba alın.Ununu yavaş yavaş ekleyerek kıvamlı bir hamur elde edin.İstediğiniz şekilde şekillendirin.180 dereceli fırında pişirin.(süresini veremiyorum her fırın farklı zamanda pişirir.)
Fırından çıkar çıkmaz tarçın ve pudra şekerine bulayın.Ben çok az tarçına buladım.Siz isterseniz daha bol tarçın kullanabilirsiniz.AFİYETLE..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...