Haziran 06, 2015

PAMUK POĞAÇA



Selam sevgili takipçilerim,
Bugün sizlere çok çok seveceğiniz bir tarif vereceğim.Yumuşacık kıvamı ile ayıla bayıla yiyeceğiniz bir  lezzet.Sözün kısası tarifin lezzetlisi her zaman iyidir diyerek tarife geçiyorum.

MALZEMELER:

1 yumurta(sarısı üzerine)
100 gr kaymak
1 su bardağı yoğurt(bir tatlı kaşığı yumurta sarısının içine)
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 paket tek kullanımlık maya(instent)
1 çay bardağı zeytin yağı
Aldığı kadar un
1 çorba kaşığı şeker
tuz
Üstünü süslemek için kaşar peyniri,zeytin,domates.


YAPIM AŞAMASI:

Bir miktar unu yoğurma kabına alın.
Ortasını açın  ve şeker ile mayayı dökün.
Elinizle karıştırın ve ılık sütünü ilave edin.
Ardından yumurta beyazını,kaymağı,suyu,yağını ilave edip;hepsini karıştırın.
Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise unu.
Ununu ne kadar az koyarsanız poğaçanız o kadar yumuşak olur.
Kıvamı elinize hafif yapışan bir hamur olmalı.
Elinize yapışan bir hamur yaptıktan sonra kabın ağzını sıkıca kapatın ve evin ılık bir köşesine koyun.
1 saat mayalama işleminden sonra hamurun ağzını açın ve elinizle şekiller verin.
Yumurta sarısının içerisine kaymağı karıştırın ve poğaçaların üzerine sürün.
Üzerine önce kaşar peyniri koyun,üstlerine domates ve zeytini yerleştirip;200 derecelik fırında pişirin.
AFİYETLE YEMENİZ UMUDUYLA..SEVGİLER.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...