Kasım 01, 2013

güveçte bezelyeli tavuk



SELAM SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM.

Birkaç gün aradan sonra yine sizlerleyim..malum şu sıralar yazılı haftası ve hazırlamam gereken bir sürü sınav..okunması gereken bir yığın yazılı kağıdı birikti..sizleri de boş bırakmak istemiyorum;ama yapacak bir şey yok sanırım..bugünkü tarifim lezzetli mi lezzetli bir tavuk yemeği..bunun güveçte olması da ayrı bir lezzet kattı sanırım..kışlık soslarımı kullanmaya başladım desem erken mi dersiniz..değil sanırım kasım ayına girdik..müthiş bir domatesli sosum vardı yazdan yaptığım.bu yemeğe öyle bir tat verdi ki anlatamam..fazla bekletmeden sizi tarifine geçmek istiyorum..

MALZEMELER:
3 ADET SOĞAN 
3 PARÇA TAVUK GÖĞSÜ
1 SU BARDAĞI KIŞLIK DOMATES SOSU(SOSUNUZ YOKSA DOMATES,YEŞİL BİBER VE KIRMIZI BİBER KULLANABİLİRSİNİZ..BENİM SOSUMUN İÇİNDE  BU ÜÇÜ DE MEVCUTTU)
YARIM KİLO BEZELYE
4-5 DİŞ SARIMSAK
KEKİK,KARABİBER,TUZ
2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA(BİBER VE DOMATES SALÇASI KARIŞIK KULLANDIM)
TEREYAĞI
ZEYTİN YAĞI(MİKTARLARI SİZE KALMIŞ)

YAPILIŞI:
-Önce soğanları yemeklik doğrayalım.
-doğradığımız soğanları güvecin içine atalım tavukları küçük küçük doğrayalım ve önce zeytin yağında sonra da tereyağ ekleyerek kavuralım.
-kavrulan tavuk ile soğanlara salçasını ekleyelim.
-salçanın da bir miktar kavrulmasından sonra sosunu ilave edelim.
-donmuş bezelyeyi ekleyelim(bezelyeyi de yazdan hazırlamıştım)
-sarımsakları bütün halde içine atalım.
-bezelyelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
-bahratlarını koyalım ve pişmeye bırakalım.
                                                                *AFİYET OLSUN*




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...