Ağustos 18, 2013

kaymaklı,kepekli poğaça



geceden aç olarak uyanan ben..kendimi doğruca mutfakta buldum..geceleyin hayalini kuruyorduk eşimle ne yapsak da sabaha yesek diye..birden poğaçayı uzun süredir yapmadığım aklıma geldi..yüzümü yıkadım doğruca mutfağa koştum..aklımda nasıl bir poğaça yapacağım yoktu aslında..yine kalbimin sesini dinleyip buzdolabını açtım ve kaymakla karşı karşıya geldim..EVET EVET..kesinlikle kaymaklı olmalıydı..siz de deneyin kaymağı hamur işlerinizde inanılmaz bir lezzet yakalayacaksınız..baktım yumurta çıktı,biraz da yumuşak olması için yoğurt,sonra zeytin yağı....tarife geçelim değil mi böyle olmuyor?


MALZEMELER(HEPSİNİ YÜREĞİMİN SESİNİ DİNLEYEREK KOYDUM)

2 Su bardağı kepekli un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 paket kabartma tuzu
1 su bardağı sıcağa yakın su
yarım çay bardağı zeytin yağı
1 çorba kaşığı dolusu kaymak
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
kepekli un dışında un da gerekli olacak(aldığı kadar un)
içine koymak için beyaz peynir
tuz miktarı size kalmış


yapılışı:

-peynir dışındaki kuru malzemeleri bir kaba alalım
-elimizle bütün kuru malzemeleri karıştıralım.
-sonra sıvı malzemelere geçelim.
-bütün malzemeleri yumuşak bir hamur şekline getirelim..
-poğaçanın şekli size kalmış ben hamuru açıp içine beyaz peynir koydum ve elimde yuvarladım..
-üzerine yoğurt sürüp 180 derecelik fırında pişirelim..

AĞIZ TADIYLA YEMENİZ UMUDUYLA..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...