Eylül 06, 2013

közlenmiş patlıcanlı karnıyarık



malzemeler:
2 kilo patlıcan
300 gr kuzu,dana karışık kıyma
2 adet büyük soğan
3-4 diş sarımsak
2 adet domates
2 adet biber
yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı biber-domates salçası karışık
2 çorba kaşığı tereyağı
2-3 çorba kaşığı zeytin yağı
tuz,karabiber



yapım aşaması:
-önce patlıcanları ister ocağın üstünde,isteseniz fırında  közleyin
-başka bir yerde soğanları ve sarımsağı yemeklik doğrayın, ve zeytin yağında kavurmaya başlayın.
-kıymayı da ilave edin ve pişirmeye devam edin.
-biber ve domatesleri doğrayıp ilave edin.
-indirmeye yakın maydanoz ve baharatlarını ilave edin.
-közlenen patlıcanlarınız soğuduğu zaman hazırladığınız iç malzemesini içlerine doldurun..
-başka bir tavada salçaları tere yağında kavurun ve biraz sıcak su ilave ederek bir sos hazırlayın.
-hazırladığınız sosu patlıcanların üzerine gezdirin ve fırına verin..ben hepsini üzerine birer adet patates koydum..

ÇOK HAFİF VE LEZZETLİ BİR FIRIN YEMEĞİ OLDU..TERE YAĞINDA PİŞİRDİĞİNİZ SOSU MUTLAKA İLAVE EDİN..İNANILMAZ BİR LEZZET KATIYOR..
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...