Eylül 05, 2013

GÜVEÇTE mantar-et kardeşliği


İnanılmaz bir üçlü ile karşı karşıyayız.GÜVEÇ-ET-MANTAR..bunların içine çok az da sebze kattın mı tadından yenmez olur işte..
..akşam yemeğine kardeşim ve kayınbabam gelecekti..yine dolabı açtım ve her bir sebzeden  azar azar olduğunu gördüm..eee güvece ne girerse girsin güzel olur diye düşündüm ve başladım yemeğimi yapmaya..


MALZEMELER:
yarım kilo bifteklik antrikot
yarım kilo mantar
1 adet soğan
2 adet domates
3 diş sarımsak
2-3 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
karabiber,tuz,kekik
tereyağı


YAPIM AŞAMASI:
-soğanları piyazlık doğrayalım..
-sarımsağı doğrayıp ekleyelim.
-etimizi jülyen şeklinde keselim ve soğanlara ekleyelim.
-mantarlarımını yıkayıp ekleyelim.
-kalan sebzelerimizi ve tereyağını ekleyip;hafif pişirelim..
-indirmeye yakın baharatlarını ve tuzunu ekleyip güveçlerimize dolduralım.
-fırınımızı 250 dereceye getirelim ve hafif sulu olarak bıraktığımız güveçlerimizi pişirelim.
-indirmeye yakın kaşar peyniri serpip servis edelim..
AFİYET BAL OLSUN..

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...