Haziran 04, 2015

hindistan cevizli kek


HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK:
MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı süt(1 çay bardağı yoğurt da olabilir)
3 çorba kaşığı kakao(rengine göre miktarı artabilir)
1,5 su bardağı un
ayrıca 1 çay bardağı pudra şekeri
kabartma tozu
vanilya

üzeri için:
1 çay bardağı süt
1 paket bitter çikolata
1 çorba kaşığı tereyağı


YAPILIŞI:
-2 yumurtanın tamamını ve kalan bir yumurtanın da sarısını toz şeker ile çırpın.
-Ardından sıvıyağı ve 1 çay bardağı sütü(ya da yoğurdu) ekleyin.
unu,kakaoyu,vanilya ve kabartma tozunu elekten geçirerek ekleyin.tahta kaşık yardımı ile çırpın.
-25-30 cm çapında pişirme kabına alın.Kabın altına yağlı kağıt kesip koyun.Daha rahat çıkartmak için bu işlemi uyguluyoruz.
-Başka bir yerde kalan yumurta beyazını kar gibi olana kadar mikser ile çırpın.
-İçerisine hindistan cevizi ve pudra şekerini karıştırın.
-Kekin içerisine bu karışımı tam ortasına dökün ve kaşık yardımı ile çorba karıştırır gibi karıştırın.Karıştırma işlemi 2-3 tur olsun.
-180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.
-Üzeri için çikolata,süt ve tereyağını eritin.
-Çıkan kekin üzerine sıcak sıcak dökün.

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım.
    Hindistan cevizini keke çok yakıştırıyorum ama kakaolusunu hiç denemedim eminim ki o da nefis oluyordur…
    Afiyetler olsun …
    Sevgilerimi bıraktım ve mümkünse bir dilimini çayımın eşlikçisi olarak aldım… :)

    YanıtlayınSil
  2. Canım hoş geldin,
    Afiyet bal şeker olsun.Gelirsen bana bütün dilimler senin olabilir.
    Hindistan cevizi kakaolu keklere çok yakışıyor.Hele bir de hafif tavada çevirip öyle koyarsan daha bir güzel oluyor.
    Ben de sevgilerini aldım ve kalbime koydum.En kısa sürede yine görüşmek üzere..

    YanıtlayınSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...