Ekim 19, 2013

BAKİ KALAN BU KUBBEDE HOŞ BİR SADA İMİŞ


Selam sevgili takipçilerim!
Artık bayramı da tatili de bitirdik.Düşüncelerinizi okuyor gibiyim.İnanın ben de aynı durumdayım bu koskoca tatil nasıl bitiverdi bir anda..Bayram kahvaltıları,sohbetleri,gezmeleri,tozmaları bitti gitti...şimdi önümüzdeki en uzun tatili bekleyip duracağız..Ben de bu uzun tatilden istifade ederek çok çok sevdiğim adaşım Sedamı evime davet etmek istedim.sevgili eşi ve  Alphan ın çok sevdiği arkadaşı(YOLUNU GÖZLEDİĞİ)talı Sena yı da alarak evime teşrif ettiler..öyle hoş sohbetler,öyle güzel paylaşımlar yaşadık ki eşim ve ben..onları tanıdığımıza bir kez daha mutlu olduk..kendinizi rahat hissettiğiniz insanları asla bırakmayın diyerek onlar için hazırladığım;
KERAMİKA marka(SPONSORUM)tabaklarımda kahvaltı masamı sizlere sunmak istiyorum..







Ekim 16, 2013

Ya ben İstanbul’u alırım, ya da İstanbul beni. (Fatih Sultan Mehmet)


















Dünyaya bir kez bakmak zorundaysan sadece İstanbul’a bak! (Alphonse de Lamartine)

Dünya’da İstanbul kadar güzel görünüşlü başka bir kent bulunmadığını söyleyenler, gerçekten haklıymışlar. (Chateaubrıand)

İstanbul bir gün elbet fethedilecektir. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan ve onun askeri ne güzel askerdir. (Hz.Muhammed)

İstanbul olağanüstü durumunu Haliç, Marmara Denizi ve Boğaz’a borçludur. (Andrea Horn)

Diğer bütün kentler ölümlüdür, ama sanırım İstanbul, insanlar var oldukça yaşayacaktır. (Petrus Gyllius)

Ah İstanbul! Beni büyüleyen isimlerden en çok büyüleyeni yine sensin. (Pierre Loti)

Eğer dünya tek bir devletten ibaret olsaydı, başkenti İstanbul olurdu. (Napoleon Bonaparte)

Bu İstanbul şehri ki misli benzeri yoktur. Bir taşına bütün Acem mülkü fedadır. (Şair Nedim)


ESMER BOMBA

Selam sevgili takipçilerim..!HERKESE İYİ BAYRAMLAR DİLİYORUM..

Bu sene bayram tatlımı biraz farklı yapmak istedim..Her sene yapılan şerbetli tatlılara bir alternatif olarak kurabiye görünümündeki süt şerbetli bu tatlıyı hepinizin çok seveceğini umut ediyorum..gelen misafirlerinize yaptığınız kahvelerin yayına da rahatlıkla koyabilirsiniz..ben tarifini anlatmak için öyle sabırsızlanıyorum ki siz de eminim aynı şekilde bekliyorsunuz..:)

MALZEMELER:
2 yumurta
1 paket bitter çikolata
1 su bardağı toz fındık(önce 1 su bardağına bütün fındıkları koydum..sonra robottan geçirdim..)
1 çorba kaşığı kaymak
100 gr tereyağı
yarım çay bardağı ayçiçek yağı
vanilya,kabartma tozu
1 paket küçük boy kakao(25 gr)
aldığı kadar un

ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı süt

YAPILIŞI:
-yumurtaları bir kaba kırın.
-oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını yumurtaların üzerine koyun.
-ayçiçek yağını ekleyin.kaymağını koyun.
-elinizle bütün malzemeyi biraz karıştırın.
-ardından fındığını,eritilmiş çikolatayı,vanilyayı,kabartma tozunu,kakaoyu ekleyin.
-ununu da azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın..
-kıvam alan tatlıyı istediğiniz şekilde şekillendirin.
-ben üzerilerine fındık koydum.
-150 derecelik fırında ortalama 25*30 dakika pişirin.

SÜT ŞERBETİ İÇİN:
şerbeti ve şekeri ekleyerek,şeker eriyene kadar kaynatın.

önce şerbetini yapın iyice soğusun..fırından çıkan tatlıların üzerine hemen dökmeyin..tatlılar ılıyınca dökün ki hem kıtır,hem yumuşak lezzeti yakalayın..

AİFYETLE,BAL ŞEKER OLSUN..



Ekim 14, 2013

bulgur köftesi



selam sevgili takipçilerim..bakıyorum da her yer et yemekleri ile dolu..ben de belki sıkılmışsınızdır et görmekten diye farklı lezzetler yayınlamayı tercih ediyorum..severek,isteyerek,beğenerek yiyebileceğiniz bir yemek ile karşı karşıyasınız..mutlaka deneyin diyorum ve tarifime geçiyorum..


MALZEMELER:

2 su bardağı ince bulgur
1 yumurta
3 çorba kaşığı biber ve domates salçası karışık
3 çorba kaşığı tereyağı
acı biber,karabiber,tuz
4-5 çorba kaşığı un
maydanoz
sumak
sarımsaklı yoğurt


YAPILIŞI:
-bulgurumuzu yoğurma kabına alalım.
-üzerini çok az geçecek kadar sıcak su koyun ve kabın ağzını kapatın.
-bulgur suyunu çekince tuzunu ekleyin.
-biraz soğumasını bekleyin ve ununu ilave edin.
-yumurtasını kırın ve yoğurun.
-yoğurma  işlemi bitince resimdeki gibi sıkarak şekil verin.(5-6 dakika yoğurmanız yeterli)

-sıkma işlemi bitince sosunu hazırlayın.
-bir tencereye salçasını koyun,tereyağını ekleyin ve kavurmaya başlayın.
-bulgurun üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyin.
-15-20 dakika pişirmeniz gerekiyor;çünkü sosla bulgurun özleşmesi gerek.
-sosun içine acı biber ekleyin.
-köfteler pişince üzerine sarımsaklı yoğurt dökün,maydanoz ekleyin ve en üstüne de sumak dökerek servise hazır şekle getirin..

AFİYETLE CANLARIM

Ekim 13, 2013

çokoprens kurabiye



Selam sevgili takipçilerim!Bayramda çocuklarınızı unutmayın..Onların da mutlu olup,sağlıklı şeyler yemesini istiyorsanız denemenizi tavsiye edeceğim bir tarif var elimde..geçenlerde yaptığım kurabiye hamurunun yarısını çiğ olarak buzluğa atmıştım..o zaman farklı şekilde  kurabiye yapmıştım.
Kurabiye hamurunu çiğ olarak buzluğa atarsanız hiç koku yapmaz..pişirip koyarsanız buzdolabının kokusunu maalesef içine çekiyor..

MALZEMELER:(ben bu malzemenin yarısını kullandım.)

1 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı pudra şekeri
vanilya,kabartma tozu
aldığı kadar un
içine sürmek için sarelle


YAPILIŞI:
-yumurtayı hamur yoğurma kabına kırın..
-üzerine pudra şekerini,limon rendesini,vanilyayı ve kabartma tozunu koyun.
-aldığı kadar unla yoğurun..
-iki adet yağlı kağıdın arasına hamurdan bir parça koyun ve açın..
-açtığınız hamuru çay bardağı ile kesin.
-fırın tepsisine yağlı kağıt serip;kurabiyeleri koyun.
-kurabiyelerin üzerini kürdan ile delin.
-150 derecede üzerini kızartmadan pişirin.
-fırından çıkınca soğumasını bekleyin.
-iki kurabiyeyi elinize alın ve birinin içine sarelle sürün..diğerini üzerine kapatın.
-çokoprensiniz hazır afiyetle..



Ekim 12, 2013

ekmek arası kaymaklı tavuk


Selam sevgili takipçilerim..tatilimiz hepimize hayırlı uğurlu olsun..yorucu iş yaşamından sonra böyle bir tatilin hepimize iyi geleceği kanısındayım.sizlere hafta sonu için çok kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz ekmek arası bir tarif vereceğim.10 dakikada pişen etin lezzetini sizler de seveceksiniz..eti kesmesi,pişirmesi ve hazırlaması tam tamına 20 dakika sürüyor..hepimiz için zamanın değerli olduğunu düşünerek tarifime geçiyorum


MALZEMELER:

2 ADET TAVUK GÖĞÜSÜ
2 ÇORBA KAŞIĞI KAYMAK (KAYMAĞINIZ YOKSA TEREYAĞI TERCİH EDİN)
KARABİBER,TUZ,KEKİK

İÇİNE KOYMAK İÇİN:MARUL,KORNİŞON,KETÇAP,MAYONEZ,DOMATES,HARDAL


YAPIMI:
-TAVUKLARI JÜLYEN DOĞRAYIN.
-TAVANIN ALTINI AÇIN VE HARLI ATEŞTE TAVUKLARINIZI PİŞİRMEYE BAŞLAYIN.
-TAVUKLARINIZ SUYUNU ÇEKİNCE KAYMAĞINI İLAVE EDİN VE KIZARTIN.
-İNDİRMEYE YAKIN BAHARATLARINI İLAVE EDİP TAVANIN ALTINI KAPATIN.
-İSTER SANDVİÇ EKMEĞİ İLE İSTERSENİZ PİDE İÇİNDE İSTEDİĞİNİZ MALZEMEYİ KOYARAK SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.


Ekim 09, 2013

ELAZIĞ USULÜ İÇLİ KÖFTE


MALZEME LİSTESİ:

DIŞI İÇİN MALZEME LİSTESİ:

1 kilo tam yağsız iki kere çekilmiş kıyma
1 büyük soğan
1 kilodan biraz eksik bulgur(ayarlanarak konulmalı)
1 yumurta
buzlu soğuk su(yoğurma işlemi sırasında kullanılacak,miktarı yoğurdukça konulacak)
tuz,karabiber,pul biber

İÇ MALZEME LİSTESİ:

1 kilo az yağlı tek sefer çekilmiş kıyma
3 kilo soğan
2 paket margarin
yarım kilodan fazla tereyağı
2 su bardağı ağıza gelecek şekilde çekilmiş ceviz
yarım demet maydanoz
tuz



İÇ MALZEMESİ YAPILIŞI:(bu malzeme bir gece önceden yapılıp,buzluğa atılacak)
(3 kilo soğan el ile çok küçük şekilde doğranarak yapılıyor)
-kıymayı kendi suyunda tuz ile kavurun.
-tam pişmeden bir paket margarini ilave et ve bir miktar daha kavurun.
-başka bir tencerede soğan,1 paket margarin ve tereyağını koyarak soğanın suyu çekilene kadar kavurun.
-soğan suyunu çekince,kıymayı aynı tencereye ekleyin ve parlak şekle gelince cevizini ekleyin.
-tencerenin altını kapatıp maydanozunu kıyın.
-soğuduktan sonra yumurta sarısı büyüklüğünde toplar yapıp,buzluk bölümünde dondurun.

DIŞININ YAPILIŞI:

-soğanı yemeklik doğrayın,kıymayı ekleyin,yumurtasını kırın ve yoğurmaya başlayın.
-bulgurunu da ekleyin,buzlu sudan ilave edip;macun kıvamına gelesiye kadar yoğurun.
-elinize yumurta büyüklüğünde parçalar alın,yuvarlayın.
-işaret parmağınızı  tam ortasına batırın,avucunuzun orta yerine basa basa döndürün.
-incelttiğiniz bulgura buzluktan çıkardığınız iç malzemesini koyun ve hava girmeyecek şekilde kapatın.

NOT:DIŞ MALZEMESİ ÇOK GELİRSE İKİYE BÖLÜP İKİ SEFERDE YOĞURUN.

SON AŞAMA:

-1 çorba kaşığı tereyağı ve 3 çorba kaşığı domates salçasını birlikte kavurun.
-kavrulan salçaya bol su ilave edin.
-tuzunu ekleyin.
-su kaynayınca içine köftelerin birazını atın.
-tencerenin üzerini kaplayacak şekilde köfteleri ekleyin.
-fazla köfte koyarsanız dağılmasına sebep olur.
-başka bir tavada çok az tereyağı ekleyerek pişen köfteleri tek tek çevirin.

UZUN SÜREN İŞLEMDEN SONRA LEZZETLİ İÇLİ KÖFTELERİMİZ HAZIR..AFİYETLE YEMENİZ UMUDUYLA








Ekim 07, 2013

ÇİKOLATALI CHEESECAKE



ÇOK ÇOK ENFES LEZZETLİ,BASİT VE HAFİF BİR KEK Mİ İSTİYORSUNUZ?SİZİN İÇİN GÜZEL BİR TARİFİM VAR..HADİ MALZEMELERİ VEREYİM.


MALZEMELER:

1 paket labne peynir
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
kabartma tozu
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 paket antep fıstıklı bitter çikolata
1 paket eti kakaolu bisküvi
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı süt

TABANIN YAPIMI:
-Bisküvileri robottan geçirin.
-tereyağını mikro dalgada eritip üzerine  dökün.
-2 çorba kaşığı sütünü ekleyin ve çok iyi bir şekilde karıştırın.
-en küçük kelepçeli pasta tabanına yağlı kağıt serin alttan sıkıştırın.
-hazırladığınız bisküvili harcı tabana sıkıca yerleştirin ve buzdolabına koyun.


KREMANIN YAPILIŞI:
-pudra şekeri ve yumurtayı  iyice çırpın.
-çırpma işlemi bitince labneyi,unu,kabartma tozunu ekleyin ve ve bir kaşık yardımı ile karıştırın.
-bisküvili harcın üzerine kremayı dökün.
-150 derecelik fırında yavaş bir ısıda pişirin.
-kekin piştiğini anlamak için hafif bir sallayın,sallanmıyorsa pişmiştir.
-çikolata sosunu benmari usulü eritin içine 2 çorba kaşığı
süt ve 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyin.
-pişen kekinizin üzerine gezdirin.
-en az 6 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
-ben kenarlarına vişne koyup süsledim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...