Haziran 04, 2015

FIRINDA İÇLİ KÖFTE

ARDA NIN MUTFAĞI DAN ALIP BAZI YERLERİNDE OYNAMALAR VE EKLEMELER YAPARAK YAPTIĞIM TARİFİMİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.
TEPSİDE İÇLİ KÖFTE:
Malzemeleri:
2 bardak ince bulgur
2 bardak sıcak su
2 orta boy patates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yumurta
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
İç Harcı İçin Malzemeler
300 gr. kıyma
2 avuç kıyılmış ceviz
1 soğan(BEN 4 ADET KULLANDIM)
2-3 tutam maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı(BEN AYRICA 100 GR TEREYAĞI DA EKLEDİM)
Tuz- karabiber
Üzeri ve Altı İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 bardak zeytinyağı(BEN BUNUN YERİNE 1 SU BARDAĞI SU KOYDUM)
Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Soğanı ince yemeklik doğrayın. Maydanozu ince kıyın.Bulguru geniş bir kaba koyun ve üzerine 2 bardak sıcak suyu gezdirin. Ağzı kapalı olarak 10-15 dakika kenarda bekletin. Sonra içine haşlanmış patatesleri, domates ve biber salçasını, yumurtayı, kimyon, pulbiber, tuz ve karabiberi ilave edip, yumuşak bir bulgur hamuru tutun.
İç harc için tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Kıymayı koyup biraz kavurun. Soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin.(TEREYAĞINI EKLEDİM) Cevizi, tuz ve karabiberi ilave edin. Soğanlar yumuşayıp kıyma suyunu çekince ocaktan alın. Maydanozu ekleyip karıştırın.
Pişirme kabınızı tereyağı ve zeytinyağının yarısıyla yağlayın. Bulgur köftesinden parçalar koparıp avucunuzla yassılaştırarak kabınıza yerleştirin. Bu işlemi elinizi suyla ıslatarak yapın ve kabınızdaki boşlukları kapatarak köfteyi düzleştirin. Üzerine iç harcın tamamını serin.
Kalan bulguru strech arasına koyun ve merdane yardımıyla açın. Sonra kıymanın üzerini kapatın. Üstünü istediğiniz şekilde kesin. Kalan tereyağı ve zeytinyağını gezdirin. 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...