Şubat 19, 2014

PORTAKAL ve LİMON SOSLU İRMİK


SELAM SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM!GÜNÜNÜZ AYDIN OLSUN,SEVDİKLERİNİZ HEP YANINIZDA OLSUN İNŞALLAH..BU GÜN DEĞİŞİK BİR ŞEY YAPTIM..EŞİMİN DOĞUM GÜNÜ İÇİN PASTA YERİNE İRMİKTEN YENİ LEZZETLER YAKALAMAYA KARAR VERDİM.LİMON ve PORTAKALI BİRLEŞTİRİP ENFES BİR DOĞUM GÜNÜ PASTASI YAPMAYA KARAR VERDİM.DOĞUM GÜNÜ PASTASI İLLA KEKTEN OLACAK DEĞİL YA..SİZLERİ DE BU LEZZETTEN MAHRUM BIRAKMAMAK İÇİN TARİFİME GEÇİYORUM.

İRMİK MALZEMESİ:

*8 çorba kaşığı şeker
*7 çorba kaşığı irmik
*4 su bardağı süt

YAPILIŞI:Bütün malzemeyi bir tencerede karıştırın.Ocağın altını açın ve irmik kıvam alana  kadar pişirin.İrmiğin kıvam aldığını üzerinde büyük büyük delikler olduğunda anlarsınız.En küçük kelepçeli kalıba yağlı kağıt serin ve alttan sıkıştırın.Pişen irmik tatlısını kalıbın içerisine dökün.

LİMON ve PORTAKAL MALZEMESİ:

*1 limon kabuğu rendesi
*1 portakal kabuğu rendesi
*1 portakal suyu
*1 su bardağı su
*2 çorba kaşığı buğday nişastası
*yarım su bardağı şeker

YAPILIŞI:Bütün malzemeyi bir kaba alın ocağın altını açın ve pişirin.Kıvam alması için iyice pişirin.Pişene kadar karıştırmayı bırakmayın.Sos pişince irmiğin üzerine dökün ve soğuması için bekleyin.

AFİYET OLSUN,SEVDİKLERİNİZ HEP YANINIZDA OLSUN.

2 yorum:

  1. Nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık.. Çok güzel olmuş...))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...