Aralık 25, 2013

BURDUR MAKARNA


malzemeler:
1 paket erişte(ben pastavilla olanı tercih ederim hep)
istenilen miktarda ve çeşitte peynir(ben sert bir peynir tercih ettim)Sizin ağız zevkinize göre tercih farklı peynirler tercih edebilirsiniz.
1 su bardağı kadar ceviz(miktarı size kalmış)
3 çorba kaşığı kadar tereyağı
süslemek için maydanoz
kaynatmak için sıcak su


yapım aşaması:
-önce erişteyi tuz ve yağ koyduğumuz bir tencerede pişirelim.
-pişen eirşteyi kevgire alıp süzülmesini bekleyelim..erişteyi az bir suda yıkayalım ki yapışkanlığı geçsin.
-başka bir tencereye 3 çorba kaşığı tereyağını alalım üzerine tuz serpelim kızgın şekle getirelim.
-Ceviz ve peyniri karıştıralım servis tepsisinin en altına bir miktar karışımdan yayalım.Üzerine eriştenin bir miktarını yayalım.Yine cevizli peynirli harçtan dökelim üzerine yine erişte dökelim en üstüne yine cevizli peynirli harcı dökelim ve tereyağını da üzerine gezdirip ılık şekilde servis yaplım.
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...