Mayıs 14, 2013

kum pasta





ve gel gelelim KUM PASTA nın tarifine..bu tarifi okuldan bir arkadaşım olan Birtek öğretmenimin evinde yediğim bir tatlıdan esinlenerek yaptım..onunki tat ve şekil olarak tamamen farklıydı..esinlendiğim şeyi ise yapılış tarzı..çok teşekkür ederim,ellerine sağlık öğretmenim..

şimdi sıra tarif listesinde:

kek malzeme listesi:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım çay bardağı süt
1 su bardağı 1 parmak eksik sıvıyağ
3 çorba kaşığı hindistan cevizi
vanilya,kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
bir fiske tuz

kreması için:
3 su bardağı süt
1 su bardağı bir parmak eksik un
1 su bardağı bir parmak eksik şeker
1 kutu labne peyniri
1 kutu krem şanti
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı margarin

arası için bir paket(büyük boy) çikolata(çikolata tercihi size kalmış)


kek yapılışı:
1-yumurta ve şekeri çırpalım
2-süt,hindistan cevizi ve yağı ilave edin
3-kalan diğer kuru malzemeleri de elekten geçirerek ilave edin
4- fırın tepsisine altına yağlı kağıt sürerek kekimizi dökelim.(ben mini fırın tepsisine döktüm)
5-170 derecelik fırında pişirin.

kremanın yapılışı:
1-şeker,un ve 3 su bardağı sütü pişirin ve soğumasını bekleyin.
2-soğuyan kremanın içine labne peynirini,1 çay bardağı sütü,krem şantiyi ve margarini koyup mikser ile kıvam alasıya kadar çırpın.


şimdi krema ve kekin birleşme zamanı..
1-önce kekimizden kalıp çıkaralım..ben bu sefer kalp kek kalıbını tercih ettim..
2-kalıbı çıkardıktan sonra kekimizi bol süt ile ıslatalım..
3-sonra istediğimiz bir çikolatayı benmari usulü eritip kekimize sürelim
4-kremayı da çikolatanın üzerine sürelim..
5-en son kalan kek parçalarını robottan geçirip üzerine serpelim.kenarlarına da elimizle parçalardan yapıştıralım..
6-AFİYET OLSUN..:)



2 yorum:

  1. elinize sağlık bu pastadan yaparım ve harıka olur.sizinki de kalp seklınde super olmus
    sevgılerımle http://emekkafee.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çok teşekkür ederim emek kafee yine beklerim..sevgiyle..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...