Mayıs 07, 2013

göce köftesi



göce köftesi için malzemeler:

2 su bardağı ince göce
1 su bardağı ince kısırlık bulgur
3 çorba kaşığı un
tuz,su

yoğurtlu sos için:
istenilen miktarda süzme yoğurt
2 diş sarımsak

domates sosu için:
5-6 adet rendelenmiş domates
zeytin yağı
tuz,fesleğen
sosun yapılış:rendelenen domateslerin suyunu alıncaya kadar pişirin..çok az zeytin yağı ilave edin..pişmeye devam etsin.indirmeye yakın fesleğeni de koyun ve altını kapatın..

yapılışı:
göce ve bulguru kısır yapar gibi sıcak suyla ıslatın..soğumasını ve suyunun çekmesini bekleyin..ardından un ve tuzunu koyarak yoğurun..birbiriyle özdeşleşen malzemeleri resimdeki gibi şekil verin..başka bir yerde suyu kaynatın, tuz ilave edin,biraz da yağ koyun ve göceleri içine atın..pişen göcelerin üzerine önce yoğurt sosunu,sonra domates sosunu,en son da tereyağını kızdırıp üzerine dökün..kuru reyhanla servise hazır olacaktır..

2 yorum:

  1. İlk defa görüyorum. Vaktim olduğunda en kısa sürede deneyeceğim. :) Biraz bizim topalak hamurunu andırıyor içi. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim..eğer bulgurlu yemekleri seviyorsanız bunu da beğeneceksiniz umarım..evet yemekler birbirini andırıyor zaten birçoğunun malzemeleri birbirine yakın..şimdiden kolay gelsin..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...