Şubat 20, 2013

KIYMALI PATATESLİ BÖREK



MALZEMELER:

5 adet yufka
3-4 patates(haşlanmış patates)
200 gr kıyma
yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı biber salçası
2 adet soğan
1 çay kaşığı yeni bahar(bu varsa evinizde mutlaka koyun)
karabiber,tuz
zeytin yağı
1 çorba kaşığı tereyağı

SOS İÇİN:
3 yumurta
yarım su bardağı yoğurt
1,5  su bardağı süt
zeytin yağı(isteğe göre çiçek yağı)


YAPILIŞI:
Soğan,zeytin yağı ve kıymayı güzelce kavuralım kavrulan malzemeye salçayı ekleyelim.tereyağın,baharatlarını koyalım ve indirmeye yakın maydanozu ilave edelim..Soğuduğu zaman içine patatesi rendeleyelim..

yufkayı tezgaha serelim sosu karıştırıp yufkanın her yerine dağıtalım ve yufkayı dörde bölelim..içine hazırladığımız patatesli harcı koyup gül şeklinde saralım..kalan sosu da üzerine sürüp 200 derecelik fırında pişirelim ve afiyet yiyelim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...