Kasım 15, 2012

ISLAK (ANNE) KEK






Milyon kere yaptığım ve yediğim keklerden biridir..hem basit hem de lezzetlidir ayrıca kendileri..Kulakları çınlasın özgem(şimdi malta da)hemen sıcak sıcak  yiyiverirdi fırından çıktığı gibi.Güzel de yapar ayrıca kendileri bu kekiki.

Malzemeler:
3 yumurta(ben 4 koyuyorum) 
3 yemek kaşığı kakao(arzuya göre dört de olur)
1 su bardağı toz şeker(1,5 da olur)
1 su bardağ süt
1 su bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un
kabartma tozu(isteğe göre 2 tane de koyabilirsiniz)
vanilya
üzeri içim kakao ve 1 bardak soğuk süt
yukarıdaki malzeme listesindeki bütün malzemeleri oda sıcaklığında koyuyoruz.yanlarına yazdığım parantez içleri arzuya göre değişen tatlardır.kimi daha şekerli sever kimi daha katı sever keki..

Yapılışı:
yumurta ve şekeri çırpıyoruz.diğer malzemeleri elekle eleyerek koyuyoruz.(daha iyi kabarması için)ununu çok koymayın arkadaşlar sert olur.tahin kıvamı her zaman işe yarar.En son kabartma tozunu  ilave ederek mikserin en alt kademesinde biraz çevirin daha sonra elle devam edin çırpmaya 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin.benim fırınım biraz geç pişirdiği için 40 dakikayı da geçebiliyor..siz fırınınızı tanırsınız..
Fırından çıkınca biraz soğumasını bekleyin  kürdanla  üzerinde delikler açın sonra kakao ve sütü karıştırıp kekin üzerine dökün..istediğiniz şekilde servise hazır arkadaşlar..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...