Aralık 01, 2012

peynir tahtası aşkı..ve kahvaltım..
















Yazı başlığım komik gibi gelse de gerçekler acıdır;ama peynir tahtam çok tatlı..Evet sabahın köründe kalk sen peynir tahtanın üzerinde nasıl duracakmış bakalım peynirlerin diye;deneme yap..Alt tarafı migrostan aldığın ucuz bir tahta..yokkkkk...görünce gözlerimin fal taşı gibi açıldığı yüreğimin küt küt attığı tahtama en sonunda kavuştum..kafamda ne zamandır tasarladığım (tasarıma pek yakın olmasa da)bu alete en sonunda ulaştım sanırım..konun özü peynir tahtasımı yoksa kahvaltı mı anlayamadınız de mi?şöyle anlatayım:
Sabah saatlerinde çoookk erken saatlerde kalktım..bloguma ve face sayfama girdim oradaki incelemelerimi yaptım....yeni tarifler araştırdım..birkaçını paylaştım..iyice karnımı acıktırdım ve girdim mutfağa..sonrası yukarıdaki gibi görüntüler çıkardım..yazım ve duygularım bu kadar SAYGIYLA..

Kasım 30, 2012

mısır gevrekli mini mini trufflar




Baktım ki dolapta duran bir iki çikolata çeşidi var..ne zamandır yapmak istediğim bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim..yemesi çıtır,yapması kolay,lezzeti beğenilir bir tarif..sizin de evinizde metro çikolata ya da albeni çikolatası ve bir de bitter çikolatanız varsa..tabii mısır gevreği de olacak..çok mu oldum ne?misafirleriniz için kolay hazırlayabileceğiniz trufflar huzurlarınızda:
malzemeler:
4 adet metro çikolata(albeni ile de yapılıyor)
1 adet bitter çikolata
2 tatlı kaşığı bal
1 su bardağı mısır gevreği
isteğe göre fındık,ceviz...(bla,bla,bla)

çikolataları benmari usulü eritin ocaktan alıp içine bal,mısır gevreği,fındık koyun..limon sıkıcağının arka tarafını kalıp olarak kullanıp çam ağacı şeklini verin..üstüne isteğe göre kar yağmış izlenimi vermek için hindistan cevizi koyabilirsiniz..AFİYETLE..

Kasım 27, 2012

PİŞMANİYE KALESİ



Pişmaniye Kalesi

Pişmaniye Kalesi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 adet pasta tabanı(kakaolu ya da sade tercih size kalmış)
  • 3 Su bardağı süt
  • 1 su bardağın bir parmak eksik şeker
  • 1 su bardağın bir parmak eksik un
  • 1 paket pınar labne(180 gr)
  • 1/4 tereyağı(1 çorba kaşığı kadar)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket bitter çikolata(80 gr)
  • 1 kutu krema
  • rulo kat
  • fındık, fıstık krokan(koskanın hazır krokan paketlerinden. )
  • pişmaniye

Pişmaniye Kalesi Tarifi'nin Yapılışı

KREMANIN HAZIRLANIŞI:
3 su bardağı süt, şeker ve un önce bir kapta karıştırılır üzerine tereyağı eklenir ve pişirilir. Soğumaya bırakılır.
İyice soğutulup içerisine labne peyniri konulur. Mikser ile kıvam alana kadar çırpılır.
Başka bir yerde 1 çay bardağı sütle kremşanti çırpılır. Hazırladığınız kremanın içerisine konulur ve tekrar mikser ile çırpılır.
ÇİKOLATA SOSUNUN HAZIRLANIŞI:
1 kutu krema pişirme kabına alınır.
Kaynama noktasına gelmeden altı kapatılır ve çikolatası eklenir.
PASTANIN HAZIRLANIŞI:
Pasta tabanın ilk katı 4-5 çorba kaşığı süt ile ıslatılır.
Çikolata sosunun yarısı dökülür.
Krokan bıçak ile küçük parçalara ayrılır ve çikolata sosunun üzerine yarısı serpilir.
Üzerine hazırladığımız kremanın bir kısmı sürülür.
Pasta tabanın diğer katı üzerine konulur aynı işlem sıra ile tekrar edilir. (süt+çikolata sosu+krokan+krema)
En üstüne de pişmaniye serpilir.
Pastanın kenarlarına rulo kat dizilir ve bir kurdale ile bağlanır.
AFİYET OLSUN.





.
.

Kasım 24, 2012

YOĞURTLU KÖFTE(MERYOŞ USÜLÜ)


Eve yorgun geldiğinizde hazır yemekten daha güzel ne vardır ki..Meryoşum sağ olsun,çok yaşasın,allah uzun uzun ömür versin beni çok doyurmuştur..Bu köfte de elime hazır geçen yemeklerden oldu..


MALZEMELER:
1 Su Bardağı İnce Bulgur
1 yumurta
1,5 Çay Kaşığı Tuz
Alabildiği Kadar Un
Haşlamak için sıcak su
1 kase sarımsaklı yoğurt


YAPILIŞI:Önce ince bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su ile ıslatılıp, üzeri kapatılıp, demlenmeye bırakılır. Bulgur şiştikten sonra, yumurta ve un tuz konarak yoğrulur. Ele yapışmamaya başlayanca ufak ufak yuvarlaklar yapılır. El ıslatılırsa daha kolay olabilir.Tuz eklenmiş kaynamış suda köfteler yukarı çıkıncaya kadar haşlanır.
Köfteler bir kaseye alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı dökülür..SICAK SERVİSLE YENİR..

HAMURSUZ..


Evde yapılan basit bir ev ekmeğidir hamursuz.Adının hamursuz olduğuna inanmayın kendileri tamamen hamurdan ibarettir..
Bir kaba unu,mayayı( bir paket kuru maya) üzerine 1/4 margarin ,1 çay bardağı yoğurt, su koyarak yoğurmaya başlayın..Yoğurma işlemini uzun tutun ki iyice birbirine geçsin malzemeler..resimlerde gördüğünüz gibi elinizle altına biraz un koyarak düzleştirin..üzerine kızarması için yoğurt sürün ve kabarmaması için resimdeki gibi kaşıkla bastırın..170 derece fırında içi alasıya kadar pişirin ev ekmeğiniz hazır..üzerine tereyağı sürmek mükemmel oluyor..

Kasım 23, 2012

MEYVEYİ BİR DE BÖYLE Mİ YESEK?


http://www.annekaz.com/   bu internet sitesinden aldığım tarifi sizlerin de görmesini istedim..boş kaldığımızda denense güzel olurlar  
dosyasına atalım gitsin..

MISIR GEVREKLİ TARİFLERDEN BİRİ..


Denemek istediğim tariflerden biri daha birkaç gündür gözüme çarpıyor internet sitelerinde..biliyorsunuz sabırsızımdır daha denemeden sizler benden önce yapın istiyorum..Zaten bu bloğu da bundan dolayı kurdum içimde biriken tarifleri anlatmaktan yoruldum.Yazarak anlatmak daha basit geldi.Bu yöntem gerçekten daha az yorucu..
Şimdi okuldan çıkarken malzemelerini alıp yapacağım tariflerden biri..

MALZEMELER:
3-4 adet metro çikolata
2 kaşık bal
Mısır gevreği(nasıl gevrek alacağıma markette karar vereceğim;çünkü birkaç gevrek çeşidi var)
kuruyemiş(içine ne isterseniz nasıl severseniz)
1 paket bitter çikolata(isterseniz fındıklı,sütlü de olur)
50 gr margarin(bazı sitelerde 100 diyor ben çok yağlı olsun istemiyorum 50 yeter diye düşünüyorum)
1 yemek kaşığı kakao

Yağı ve çikolatayı tencerede eritiyoruz. İçine balı ve kakaoyu ilave edip kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra ocaktan indirip mısır gevreğini   ve istediğiniz kuruyemişleri ilave edip iyice karıştırıyoruz. Şekil verip buzdolabında bekletiyoruz..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...