Aralık 15, 2012
Aralık 12, 2012
FIRINDA(değişik) PATLICAN OTURTMA YA GELLLLL...
MALZEMELER:
1 kilo bostan patlıcan
yarık kilo dana kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
3-4 adet sivri biber(yeşil)
4 adet domates
bir tutam maydanoz
1 kaşık domates 1 kaşık biber salçası
karabiber,tuz,sıvıyağ
yapılışı:
patlıcanları alaca soyup enlemesine yağda kızartıyoruz.eti başka bir tencerede iyice pişiriyoruz.soğanı ince kıyıp yağda soteliyoruz sırası ile biber, domates ve salçaları koyup pişiriyoruz içine en son pişen eti ve baharatlarını koyup kıyılmış maydanozu ilave ediyoruz.
kızarttığımız patlıcanların yarısını borcamın altına diziyoruz..hazırladığımız harçtan döküyoruz..kalan patlıcanları da üzerine dizerek kapatıyoruz.istenilen şekilde servis süslüyoruz.
1 su bardağı sıcak su koyup fırına atıyoruz..ÇOOOK GÜZEL OLDU BENDEN SÖYLEMESİ SİZDEN YAPMASI..:))
ARNAVUT CİĞERİ
MALZEME:
1 kilo ciğer(dana ciğeri)
1 su bardağı zeytin yağı
6-7 kaşık un
tuz,kırmızı pul biber
YAPILIŞI:Zarı soyulan ciğeri küp şeklinde doğruyoruz..iyice yıkayıp süzgeçten süzüyoruz.tamamen süzülen ciğerleri iyice una buluyoruz(un fazla yağ çekmesini ve ciğerin yumuşak olmasını sağlar)kızdırılmış zeytin yağı içine unlanmış ciğerleri tavaya sığacak şekilde atıyoruz..7-8 dakika pişirip süzgeçle yağını alıyoruz.pişen ciğerleri servis tabağına alınca üzerine tuz ve pul biberini ekliyoruz..soğan salatası ile servis mükemmel olur..
çiğer,arnavut
Aralık 11, 2012
cevizli,peynirli erişte..
cevizli ve peynirli erişte..
malzeme:
erişte(bir paket)
ceviz(isteğe göre)
beyaz peynir(isteğe göre)
kaşar peyniri(1 su bardağı)
tereyağı
zeytin yağı
yapılışı:
erişteyi suda erimeyecek şekilde haşlayın..piştikten sonra alıp bol suya tutun..bir tencerede biraz zeytin yağı,biraz tereyağını kızdırın makarnaları ve kaşar peyniri içine atın..içinde peynir eriyince servis tabağına alıp istediğiniz şekilde süsleyin..AFİYET OLSUN..
tereyağı
zeytin yağı
yapılışı:
erişteyi suda erimeyecek şekilde haşlayın..piştikten sonra alıp bol suya tutun..bir tencerede biraz zeytin yağı,biraz tereyağını kızdırın makarnaları ve kaşar peyniri içine atın..içinde peynir eriyince servis tabağına alıp istediğiniz şekilde süsleyin..AFİYET OLSUN..
etli( İSPİR) kuru fasulye
MALZEME:
Yarım kilo ispir kuru fasulye
300gr kemikli kuzu eti
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates 1 çorba biber salçası
sıvıyağı ve tereyağı
YAPILIŞI:
Kuru fasulyeyi düdüklü tencerede 10 dakika pişirip suyunu döküyoruz.tekrar sıcak su koyup fasulyeleri ve
kıydığımız kemikli etleri içine atıyoruz ve 15 dakika daha pişiriyoruz..tavada kıyılan soğanları başka bir yerde soteliyoruz.salçaları ve tereyağını da ilave ediyoruz.yapılan sosu pişen fasulyelerin üzerine döküyoruz ve kaynatıyoruz.tuzunu ilave edip servise hazırlıyoruz..
Aralık 09, 2012
hellim peynirli sütlü börek
MALZEME:
1 PAKET YUFKA
1 SU BARDAĞI TEREYAĞI VE ZEYTİN YAĞI KARIŞIMI
1 YUMURTA
2 SU BARDAĞI SÜT
BEYAZ PEYNİR
1 PAKET HELLİM
YAPILIŞ:
YUFKALARIN HER KAT ARASINA YAĞ SÜRÜLEREK EN ORTASINA DA PEYNİRLERİ KOYULARAK BÖREK ŞEKLİNE GETİRİN..EN ÜSTÜNE DE YAĞ VE YUMURTAYI KARIŞTIRIN VE SÜRÜN.EN SON SÜTÜNÜ DÖKEREK 1 GECE DOLAPTA YA DA 1-2 SAAT DOLAPTA BEKLETİN..(MUTLAKA BEKLETİLİYOR..
AFİYETLE..
Aralık 08, 2012
BİRİ TRUFF MU DEDİ?
MALZEME:
1 paket burçak bisküvi
1 paket sade bisküvi
2 çorba kaşığı labne peyniri
1 paket bitter çikolata(benmari usulü ertin)
fındık parçaları
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı damla çikolata
bütün malzemeyi karıştırdım.bir hamur elde ediyorsunuz.istediğiniz şekilde de kaplayabilirsiniz..AFİYET OLSUN..
ÇEŞİTLİ PASTACI KREMASI TARİFLERİ:
Verdiğim ölçğlerdeki süt miktarını 500 ml kadar arttırabilirsiniz. Tabi süt miktarını arttırdıkça şeker de eklemeniz gerekir. Şeker miktarını amak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Sade Pastacı kreması:
3 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
Yağlı Pastacı kreması
3 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1-2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1-2 yemek kaşığı tereyağı
Örnek : Ispanaklı Pasta
Meyveli Pastacı Kreması
3 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
2-3 yemek kaşığı taze meyve (çilek, böğürtlen vs)
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
2-3 yemek kaşığı taze meyve (çilek, böğürtlen vs)
Kakolu Pastacı Kreması
3 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
Malzemeleri neredeyse aynı olan krema malzemelerinin yapımları da pek farklı değil.
Yapılışı:
Tüm krema malzemelerini geniş bir teflon sosluk yada tencereye alın. Topaklanmaması için iyice çırpın ve ocağa alın. Topaklanmaması için önce orta sonrada kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Ganaj:
Ganaj yoğun yapılıp soğutuldutan sonra pastaiçlerinde kullanılabilir.
Yağ oranının fazla olması nedeniyle genellikle küvertür çikolata kullanılır. Ama küvertür çikolatanız yoksa marketten alacağınız bitter çikolata da kullanabilirsiniz.
ben genellikle bire bir ölçü kullanıyorum.
Malzemeleri:
200 gr. küvertür çikolata (fildişi, sütlü yada bitter)
200 gr. 1 paket krema
200 gr. 1 paket krema
Yapılışı:
- Çikolatanızı küçük küçük doğrayın yada rondodan geçirin.
- Ganaj yapımında çikolatanın ateşe deymemesi gerekiyor bu nedenle cam bir kasenin içine içinde su kaynayan bir tencerenin üzerine oturtun (benmari usulü) krema ve çikolatayı karıştırarak eritin.
- Tammen eriyip homojen bir karışım olduğunda tezgaha alın ve arada sırada (kabuk bağlamaması için) karıştırarak soğutun.
- Hızlı bir şekilde yoğunlaşmasını isterseniz buzdolabında soğutabilirsiniz.
- İstediğiniz yoğunluğa gelen ganajınızı pastanızın içine yada dışına
TARİFİNİ BURADAN ALDIM:
Aralık 07, 2012
BEYAZ ÇİKOLATALI BURÇAK TATLISI :)
adının caf caflı olmasına bakmayın..aslında hem basit hem de lezzetli bir tarif oldu kendileri..önce aklımda tasarladım bilgilerimi birleştirdim ve sonuca ulaştım..yemek yaparken artık sadece altıncı hissimi kullanmaya başladım sanırım.."bu bununla güzel gider, altına şunu da koyayım,olmadı içine biraz da şundan süreyim"aklım sürekli bunlarla meşgul.çok uzatmayı sevmiyorum başka bloklar gibi..evirip çevirmek de hoşuma gitmiyor.bir tarif malzemesi vardır bir de yapılışı işte yemek bundan ibarettir..tabii SEVGİ yi unutmayalım..işte malzemeler:
1 adet kazandibi(hazır kullandım ;ama bence kendiniz hazırlayın daha da lezzetli olur)
bir paket burçak bisküvi
bir paket beyaz çikolata
arzuya göre içine hindistan cevizi ve fındık parçaları da olabilir.
kazandibiyi sütle hazırladım..burçak bisküvileri rondodan geçirdim fırın tepsisinin altına döktüm..(fırın tepsim küçük hatırlatırım) üzerine de sıcağı sıcağına kazandibiyi döktüm biraz bekletim buzdolabına attım..servis yapmadan önce de içine beyaz çikolata rendeleyip rulo yaptım ama dediğim gibi fındık da güzel olur hani içine sanki katı bir şeyler koyulsa daha da güzel olur gibi geldi..AFİYETLE..
KIYMALI PİDE PİZZA..
en kısa sürede tarifini yazacağım..mutlaka deneyin enfes bir şey oldu..
Nereden başlasam nasıl anlatsam bu tarifi bilemiyorum.lezzeti desen ayrı görüntü desen ayrı..bu da kendi tarifim bir yerden bakarak yapmadım sadece altıncı hissim biliyorsunuz.önce çokkk sevdiğim bir pizza hamurum var onun malzemesini vereyim sonra içine geçeriz.
hamuru:
1 paket kuru maya(tek kullanımlık olanlardan)
1 fincan süzme yoğurt(ya da evde hangisinden varsa)
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıcağa yakın su
1 fincan zeytin yağı
1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker
aldığınca un
yapılış:
unu açın içine mayayı ve suyu dökün şekeri ilave edin sonra diğer malzemeleri istediğiniz sırada koyun..güzel bir hamur elde edeceksiniz onun yoğurulan hamurun ağzını streçle sarın üzerini kapatın ve 1 saat bekletin.(hamur çok oluyor siz azaltarak da yapabilirsiniz)
iç malzeme:
300 gr kıyma
2 büyük soğan
4 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
1 kilo domates
taze nane
3 adet kapya biber
5-6 adet yeşil biber
zeytin yağı
karabiber,tuz,kekik
1 çorba kaşığı domates
1 çorba kaşığı biber salçası
NOT:BEN SOSUNU KIŞLIK HAZIRLADIĞIM DOMATESTEN KULLANDIM..VE SUYUNU BİRAZ SÜZDÜM DOMATESİN..
bütün malzemeyi rondodan geçirdim çok su gibi yapmadım ama hatırlatırım.sonra hazırladığım hamura sürdüm.üzerine de tereyağı parçaları koydum..200 derece fırında ısısını ayarlayarak pişirdim.çıkmaya yakın kaşar peyniri döküp fırından çıkardım.ÇOK GÜZEL OLDU MUTLAKA YAPIN..
Aralık 05, 2012
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)