Ocak 14, 2013

çavdar ve baharat kardeşliği..





ÇAVDARLI EKMEK

OYUNCULAR:
1 su bardağı yoğurt(ılık olsun)
1 su bardağı süt(sıcağa yakın olsun..
1 kahve fincanı zeytin yağı
1 çorba kaşığı kaymak
1 paket maya(kuru maya tek kullanımlık olandan)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kesme şeker
aldığı kadar çavdarlı ve kepekli unu karışık

SENARYO:
Biraz unu karıştırma kabına alın..mayayı ve kabartma tozunu unun ortasına dökün diğer malzemeleri de ekleyerek yumuşak bir hamur yapın..1 saat ağzı kapalı bir şekilde üstünü örterek bekletin..1 saat sonunda kabaran hamurun yarısını kek kalıbına alın ve üzerine biraz zeytin yağı sürün..ayıklanmış ay çekirdeklerinden üzerine serpiştirin ve 150-170 derece arasında pişirin..

BAHARATLI EKMEK:
Kalan hamura istediğiniz baharatlardan serpin..biraz biber salçası ekleyin isteğe göre ceviz ve zeytin de koyabilirsiniz..üzerine yağ sürerek ekmek şekli verin ve 160 derecelik fırında yavaş yavaş pişirin..AFİYETLE EMİ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...