Şubat 03, 2014

1 HAMURDAN 2 TARİF( TUZLU KURABİYE)


SELAM SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM!

Misafirleriniz gelmeden önce ayrı ayrı hamurlar yoğurmak yerine bir hamuru iki farklı şekilde değerlendirebilirsiniz.Kıtır kıtır tuzlu kurabiyeleriniz ile sevdiklerinize sürprizler yapabilirsiniz..Ben yaparken çok eğlendim umarım siz de severek ve beğenerek yersiniz..AĞIZ TADINIZ HİÇ BOZULMASIN..
SEVGİYLE KALIN..

MALZEMELER:
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı sirke
1 adet margarin
1 çay bardağı zeytin yağı
1 kabartma tozu
tuz
aldığı kadar un(ben 1-1,5 su bardağı kadar da tam buğday unu kullandım)
üzeri için çörek otu
peynir(çeşidi size kalmış)
zeytin

YAPILIŞI:
Bütün malzemeyi bir kapta karıştırdım.Kıvamlı bir hamur elde ettim.Hamuru yarım saat beklettim.
Resimdeki gibi önce peynirli olan kurabiyeyi hazırladım.200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.Yumurta sürmedim ama siz isterseniz sürebilirsiniz.

Sonra aynı hamurdan aynı şekilde tuzlu kurabiyeler yapmak istemedim.Aklıma gül tatlısı geldi..Bunun zeytinlisini denemek istedim..Resimdeki gibi şekil verdim.

NOT:SİZ İSTERSENİZ HAMURU İKİYE AYIRIP PEYNİRLİ OLAN HAMURUNİÇERİSİNE DEREOTU KOYABİLİRSİNİZ.AKLIMA GELDİ AMA O AN OLMADIĞI İÇİN KOYAMADIM.HAMUR O ZAMAN BAŞKA BİR LEZZETE BÜRÜNÜR.HAMURUN İÇİNE İSTEDİĞİNİZ MALZEMEYİ KOYARAK FARKLI ŞEKİLDE DENEYEBİLİRSİNİZ.

SEVGİLER..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...