Haziran 05, 2015

tahinli yer fıstıklı baklava



Selam sevgili takipçilerim,

Güzel günler diliyorum.Sizlere çok severek yaptığım ve lezzetinden de son derece emin olduğum bir tarifimi vereceğim.Yer fıstığından bakla olur mu demeyin?Deneyin .Zaten kimse anlamadı içinde tuzlu yer fıstığının olduğunu.Siz de benim gibi tahinden ve yer fıstığından hoşlanıyorsanız mutlaka deneyin.SEVGİLERİMLE..

MALZEMELER:

1,5 su bardağı kabuksuz tuzlu yer fıstığı
1 su bardağı tahin
20 adet baklavalık yufka
150 gr tereyağı

ŞERBETİ İÇİN:

1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
bir dilim limon


YAPILIŞI:

Tereyağını eritip içerisine tahini karıştırın.
Tuzlu fıstıkları rondodan dişe gelecek şekilde geçirin.
Baklavalık yufkanın birinci katını tepsiye yerleştirin.(Ben küçük fırın tepsisine yaptım.Tam baklavalık yufka boyutunda olan bir tepsim vardı.)
Hazırladığınız tereyağlı ve tahinli karışımı yufkanın içerisine sürün.
İkinci yufkayı serin harcı sürün.İşlemi yapmaya devam edin.
5. yufkaya gelince yine harcı sürün ve fıstığın bir kısmını üzerine serpin.
10.katta ve 15. katta fıstıktan serperek işleme devam edin.Yani toplamda üç defa fıstığı aralara serperek devam edeceksiniz.
En üstüne yine karışımdan sürün,baklava şeklinde kesin ya da benim gibi kare kare kesin.
200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Başka bir kapta şerbetini hazırlayın.Şekeri ve suyu kaynatın.
İndirmeye yakın limonu ekleyin bir taşım daha kaynatın.

SOĞUK BAKLAVANIN ÜSTÜNE SICAK ŞERBETİ DÖKÜN.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...