Kasım 23, 2012

MEYVEYİ BİR DE BÖYLE Mİ YESEK?


http://www.annekaz.com/   bu internet sitesinden aldığım tarifi sizlerin de görmesini istedim..boş kaldığımızda denense güzel olurlar  
dosyasına atalım gitsin..

MISIR GEVREKLİ TARİFLERDEN BİRİ..


Denemek istediğim tariflerden biri daha birkaç gündür gözüme çarpıyor internet sitelerinde..biliyorsunuz sabırsızımdır daha denemeden sizler benden önce yapın istiyorum..Zaten bu bloğu da bundan dolayı kurdum içimde biriken tarifleri anlatmaktan yoruldum.Yazarak anlatmak daha basit geldi.Bu yöntem gerçekten daha az yorucu..
Şimdi okuldan çıkarken malzemelerini alıp yapacağım tariflerden biri..

MALZEMELER:
3-4 adet metro çikolata
2 kaşık bal
Mısır gevreği(nasıl gevrek alacağıma markette karar vereceğim;çünkü birkaç gevrek çeşidi var)
kuruyemiş(içine ne isterseniz nasıl severseniz)
1 paket bitter çikolata(isterseniz fındıklı,sütlü de olur)
50 gr margarin(bazı sitelerde 100 diyor ben çok yağlı olsun istemiyorum 50 yeter diye düşünüyorum)
1 yemek kaşığı kakao

Yağı ve çikolatayı tencerede eritiyoruz. İçine balı ve kakaoyu ilave edip kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra ocaktan indirip mısır gevreğini   ve istediğiniz kuruyemişleri ilave edip iyice karıştırıyoruz. Şekil verip buzdolabında bekletiyoruz..

YAPILASI,YİYİLESİLER..

  HAMURU NASIL YAPILDI BİLMİYORUM; AMA MERDANE İLE AÇILABİLEN BİR HAMUR OLUR SANIRIM..KALIPLA KESİLİP ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLEREK FIRINA VERİLEBİLİR..BUNU MİLFÖY İLE DE YAPABİLİRSİNİZ..AMA MİLFÖYÜN KABARMAMASI İÇİN ÇATALLA BİRKAÇ YERİNDEN DELİKLER AÇIN..


PATLICANLARI KÜP KIZARTIP DOMATES İÇİNE DOLDURMUŞ SONRA BU DOMATESİ FIRINLAMIŞ..ÜZERİNE DE SARIMSAKLI YOĞURT DÖKÜP AFİYETLE YEMİŞTİR SANIRIM..

 YUFKA İÇİNDE YAPMIŞ..İÇİNDE YUMURTA,KAŞAR VE SUCUK VAR SANIRIM..

   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...