Eylül 10, 2013

ayvalık tostu


o kadar büyük bir ilgi ile karşılandı ki ayvalık tostu..aslında bu kadar meşhur olması beni de şaşırttı..arkadaşlarım okulda "O neydi Gül Seda?Öldük burada.Karnım da nasıl aç nasıl"gibi tepkilerle karşıladılar beni..çok basit ama yine de tarifini vermek istiyorum.

  • 4 parça ayvalık tost ekmeği (2 kişi için)
  • 6 ince dilim kaşar peyniri
  • 10 adet sosis (küçük boy)
  • 15 ince dilim salam
  • 7-8 dilim sucuk
  • 1 adet domates
  • 1 küçük kase rus salatası
  • 3-4 adet salatalık turşusu
  • tuz
  • etleri sotelemek için 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:
  1. Sosis ve salamları ince ince boyuna (julyen) doğrayın. Kaşar peyniri, salatalık turşusu ve domatesi boyuna dilimleyin.
  2. Sosis, salam ve sucukları teflon tavaya çok az yağ ekleyerek ayrı ayrı soteleyin. Tost ekmeklerini makinasında 1 dakika kadar ısıtın, aralarını açarak önce kaşar peyniri dilimlerini sonrasında da sotelediğiniz sosis, salam ve sucuğu koyun.
  3. İstediğiniz miktarda rus salatası, turşu ve domates ekleyerek servis yapın.


AFİYETLE..

4 yorum:

  1. elıne sağlık enes duruyor

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyorlar. Ellerinize sağlık.. Bana da beklerim http://mutfakhazinem.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...