Kasım 15, 2012

FELLAH KÖFTESİ(serram,annem,meryoş ve alpi..)







Güzel güzel, ayıla bayıla yedik valla.Hatta daha yok mu diyenleri  de hüsrana uğrattık..İlk defa yaptığımız bu köftenin tadını anlatmam için sizlerin de yemesi lazım..öyle görmekle olmuyor  diyorum..ve sizleri malzeme listeme davet ediyorum..

MALZEMELER:

Bulgurun malzemeleri: 

300  gr yağsız kıyma daha az da olur
2 su bardağı bulgur
tuz
su
4 çorba kaşığı un
sosu için:
1 kilo domates
4 büyük soğan
1 baş sarımsak
domates ve biber salçası
bir demete yakın taze nane
zeytin yağı
karabiber,tuz

YAPILIŞI:
önce bulguru kısır yapar gibi ıslatınve 10 dakika ağzı kapalı bekletin.Şişen bulgurun içine kıymayı,unu ve diğer malzemeleri suyla birlikte yedirin.Suyu çok koymadan azar azar deneyin arkadaşlar,kıvamlı bir hamur olunca elinizde misket büyüklüğünde parçalar yapıp,unla hafif karıştırarak bir tepsiye koyuyoruz.Maksat köfteler yapışmasın birbirine.Tencere biraz su koyun ve kaynar suyun içinde köfteleri haşlayın.

Başka bir yerde tavaya yağı piyaz yaptığın soğanları ve sarımsağı koyun kavurmaya başlayın,salçalarını ilave edin biraz daha kavurun,arkasından robotta çekilen domatesleri ilave edip yoğun bir kıvam alasıya kadar pişirin,karabiber,tuz indirmeye yakında taze naneyi de ilave edip suda haşlanan köftelerle karıştırın ve altını kapatın..AYILA BAYILA YEMENİZ UMUDUYLA..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...