malzeme listesi:
tabanı için:
2 paket yulaflı bisküvi
2 yemek kaşığı süt
50 gr tereyağı
krema malzemesi:
2 paket labne peyniri
2 kahve fincanı pudra şekeri
4 yumurta
50 gr yaş krema
2 yemek kaşığı un
1 çimdik tuz
sos malzemesi:
1,5 bardak vişne
1/2( yarım) su bardağı şeker
2 su bardağı su
3 yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI:
TABANI İÇİN:
-bisküvileri rondodan geçirin.
-yağı eritip geniş bir kapta bisküviyle harmanlayın.sütünü de ekleyin tekrar harmanlayın.
-hazırladığınız karışımı kelepçeli kek kalıbına sıkıştırarak yayın ve krema hazır olana kadar buzdolabına kaldırın.
KREMA İÇİN:
-yumurtaların sarıları ve aklarını ayırın.
-aklarını bir tutam tuz ile kar gibi olana kadar çırpıp buzdolabına kaldırın.
-yumurta sarılarını pudra şekeri,krema,2 kaşık un ile mikserde çırpın,labneyi ilave edin ve çırpmaya devam edin.
-yumurta beyazlarını da bu karışıma çok dikkatli koyun ve bir çırpma teliyle yavaş yavaş karıştırın.
-hazırladığınız kremayı kelepçeli kalıptaki bisküvilerin üzerine dökün ve 150 derecelik fırında pişirin.
SOS İÇİN:
-vişne,su ve şekeri bir kapta karıştırın ve kaynatmaya başlayın.
-kaynayan bu karışımın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
-soğuyan karışıma buğday nişastasını ilave edin ve tekrar kaynatın.
-kıvam alan sosun tekrar altını kapatın ve soğumasını bekleyin.
-tamamen soğuyan sosu kekin üzerine dökün ve buzdolabında en az 6 saat bekletin.
gul seda hanım elinize saglık.Herşeyi ayrıntısıyla paylaşıyorsunuz.İlk defa cheesekek denicem.Fırında kaç dk pişirecdgim?fırının ayarını düşürmeye ihtiyaç var mı?şimdiden tşk.elinize yüreginize saglık......
YanıtlaSil