Selam sevgili takipçilerim,
Bugün sizlere çok çok seveceğiniz bir tarif vereceğim.Yumuşacık kıvamı ile ayıla bayıla yiyeceğiniz bir lezzet.Sözün kısası tarifin lezzetlisi her zaman iyidir diyerek tarife geçiyorum.
MALZEMELER:
1 yumurta(sarısı üzerine)
100 gr kaymak
1 su bardağı yoğurt(bir tatlı kaşığı yumurta sarısının içine)
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 paket tek kullanımlık maya(instent)
1 çay bardağı zeytin yağı
Aldığı kadar un
1 çorba kaşığı şeker
tuz
Üstünü süslemek için kaşar peyniri,zeytin,domates.
YAPIM AŞAMASI:
Bir miktar unu yoğurma kabına alın.
Ortasını açın ve şeker ile mayayı dökün.
Elinizle karıştırın ve ılık sütünü ilave edin.
Ardından yumurta beyazını,kaymağı,suyu,yağını ilave edip;hepsini karıştırın.
Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise unu.
Ununu ne kadar az koyarsanız poğaçanız o kadar yumuşak olur.
Kıvamı elinize hafif yapışan bir hamur olmalı.
Elinize yapışan bir hamur yaptıktan sonra kabın ağzını sıkıca kapatın ve evin ılık bir köşesine koyun.
1 saat mayalama işleminden sonra hamurun ağzını açın ve elinizle şekiller verin.
Yumurta sarısının içerisine kaymağı karıştırın ve poğaçaların üzerine sürün.
Üzerine önce kaşar peyniri koyun,üstlerine domates ve zeytini yerleştirip;200 derecelik fırında pişirin.
AFİYETLE YEMENİZ UMUDUYLA..SEVGİLER.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder