Ocak 15, 2015

vişneli tart kek

VİŞNELİ TART KEK

MALZEMELER:

2 yumurta
2 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı sıvı yağ
yarım limon kabuğu
vanilya,kabartma tozu
Tere yağı

YAPILIŞI:
-yumurta ve şekeri çırpın.
-kuru malzemeleri elekten geçirerek ekleyin.
-sıvı yağı ekleyin.
-limon kabuğunu rendeleyin.
-24-26 cm çapındaki tart kalıbınızı tereyağ ile yağlayın.yağlama işleminin çok iyi olması gerekiyor.
-170-180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.

VİŞNE SOSU MALZEMESİ:

1 su bardağı ayıklanmış vişne
1 dolu çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı şeker,(Daha şekerli isterseniz 1 ölçek daha arttırın)
damla çikolata(1 su bardağı kadar)
2 su bardağı kadar su

YAPILIŞI:
-Vişneyi kaynatma kabına alın,
-şekerini ekleyin ve kaynatmaya başlayın.
-Kaynayan vişneleri blender ile püre şekline getirin.
-Başka bir yerde az su ile karıştırdığınız nişastayı vişneye ekleyin.Nişastanın mutlaka soğuk su ile karışması gerekir yoksa topaklanır.
-Sos kıvam alınca ocaktan indirin ve kekin üzerine dökün.
-Damla çikolatayı da sıcak sıcak serpiştirin.
-En son limon kabuğu rendesi ile tart kekinize son verin..ÇOK ÇOK HAFİF BİR TAT YİYEN HERKES AYNI ŞEYİ SÖYLEDİ..HEM BASİT OLMASI HEM DE HAFİF OLMASINDAN DOLAYI TERCİH EDİLİR..AFİYETLE SEVGİYLE KALIN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder