İkinci tart kek denemem bu sefer başarı ile sonuçlandı.
ÇİKOLATA ve PORTAKALLI TART KEK
MALZEMELER:
2 adet yumurta
2 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 portakal kabuğunun yarısı içine yarısı üstüne(rende)
vanilya
kabartma tozu
25 gr kakao(2 çorba kaşığı kadar..rengine göre ayarlayın)
tereyağı
ÜSTÜ İÇİN:
1 kutu sıvı krema(200 gr)
1 paket bitter çikolata(80 gr)
portakal kabuğu rendesi
YAPIM AŞAMASI:
-yumurta ve şekeri iyice çırpın
-un,kakao,vanilya,kabartma
-karışıma yağ ile birlikte ekleyin.
-portakal kabuğunu rendeleyin.
-24-26 cm çapında bir tart kalıbını bol tereyağı ile yağlayın.
-hazırladığınız karışımı yağlı tart kalıbına dökün.
-180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin(pişme süresi fırından fırına değişebilir)
ÜST MALZEMESİNİN HAZIRLANIŞI:
-Kremayı bir kaba alın ve kaynamadan ısıtın.
-ısınan kremaya çikolatayı ekleyin ve erimesini sağlayın.
-fırından çıkan kekin üzerine dökün.
-onun üzerine de portakal kabuğu rendeleyin.
-tart kekiniz yemeğe hazır.AFİYETLE..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder