MALZEMELER:
*YEDİ-SEKİZ ADET HAVUÇ
*2 PAKET PETİBÖR BİSKÜVİ(340 GR)
*1,5 SU BARDAĞI ŞEKER(ŞEKER MİKTARI SİZE DE KALABİLİR)
*YARIM PAKET KREMA
*1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
YARIM SU BARDAĞI DAMLA ÇİKOLATA
1 SU BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
1 SU BARDAĞI CEVİZ
1 ÇAY BARDAĞI SU
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
YAPILIŞI:
*HAVUÇLARI RENDELEYİN.
*BİR ÇAY BARDAĞI SU EKLEYİP PİŞİRİN.HAVUÇLARIN TAMAMEN PİŞMESİ GEREKİYOR.
*BAŞKA BİR YERDE ŞEKERİ YAPIŞMAZ BİR TAVAYA KOYUN.ERİYİP KAHVERENGİ KIVAM ALANA KADAR HİÇ KARIŞTIRMAYIN.TAMAMEN ERİDİĞİNDE KREMASINI EKLEYİN VE TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRIN.
*ALTINI KAPATIP TEREYAĞINI EKLEYİN.
*PİŞEN HAVUÇLARLA KARAMELİ BULUŞTURUN.
*KARIŞIM SOĞUDUĞU ZAMAN BİSKÜVİLERİNİ ELİNİZLE UFALAYARAK KOYUN.ÇOK UFALAMADAN EKLEYİN.EĞER KARIŞIM ÇOK CIVIK OLURSA BİRAZ DAHA BİSKÜVİ EKLEYİN.
*CEVİZİ DİŞE GELECEK ŞEKİLDE UFALAYIN.KARIŞIMA EKLEYİN.
*YARIM SU BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİNİ KOYUN.
*DAMLA ÇİKOLATAYI VE TARÇINI EKLEYİP ELİNİZLE KÜÇÜK TOPLAR YAPIN.
HİNDİSTAN CEVİZİNE BULAYIP SERVİS YAPIN.
AFİYETLE..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder