Şubat 04, 2014

portakallı truff ve keramika'dan gelen cicilerim



                                                                 PORTAKALLI TRUFF

KEK MALZEMESİ:

2 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
YARIM PORTAKAL SUYU
1 SU BARDAĞI ŞEKER
YARIM PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI KADAR UN(UNUNU AZAR AZAR EKLEYİN)
KABARTMA TOZU


YAPILIŞI:
YUMURTA ve ŞEKERİ BİR KAPTA İYİCE ÇIRPIN.KALAN MALZEMELERİ DE SIRA İLE EKLEYİN.UNUNU AZAR AZAR EKLEYİN.KIVAMLI BİR KEK HAMURU ELDE EDİN.KEK KALIBINIZI YAĞLAYIN.170 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİN.KEKİN SOĞUMASINI BEKLEYİN.BİRKAÇ GÜN BEKLEYİP YAPARSANIZ KEKİ DAHA GÜZEL UFALARSINIZ.



KEK DIŞINDAKİ MALZEMELER:

-1 PAKET BİTTER ÇİKOLATA
-TADI EKSİK OLURSA PUDRA ŞEKERİ
-YARIM PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
-1 ÇORBA KAŞIĞI TERE YAĞI
-KAKAO
-İÇİNE KOYMAK İÇİN BEYAZ ÇİKOLATALI KARAMELLİ ŞEKERLERDEN KULLANDIM.SİZ FINDIK YA DA İSTEDİĞİNİZ BAŞKA BİR ŞEY KOYABİLİRSİNİZ.
-Üzeri için antep fıstığı


TRUFF YAPIMI:

-Kekinizi rondoda çekin.
-Ufalanan kekin içerisine benmari(tere yağı-bitter çikolata) usulü erittiğiniz çikolatayı ekleyin.
-Keki iyice karıştırın.
-Kekin rengi açık olabilir burada kullanmanız gereken şey kakao
-İstediğiniz miktarda kakaoyu koyun.(2 çorba kaşığı kadar kullandım)
-Tadına bakın ve az gelirse pudra şekeri ekleyin.(3 çorba kaşığı kadar koydum)
-Portakal kabuğunu rendeleyin.
-Elinizle yoğurmaya başlayın.
-İçerisine istediğiniz malzemeyi koyun ve yuvarlayın.
-Üzeri için antep fıstığı ile süsleyin.
-İsterseniz hindistan cevizi de koyabilirsiniz üzerine.Burada süsleme zevkinize kalmış.
                                                              AFİYET OLSUN

     RESİMLERİMDE GÖRDÜĞÜNÜZ BÜTÜN TABAKLAR KERAMİKA SERAMİĞE AİTTİR..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder