Aralık 25, 2013

KİREMİTTE TAVUK



MALZEMELER:
7-8 ADET TAVUK BUT
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
3 DİŞ SARIMSAK
KEKİK
FESLEĞEN
KARABİBER
TUZ
YANLARINA KOYMAK İÇİN DİLİMLENMİŞ PATATES

YAPILIŞI:
-Önce tavukları marine edelim.
-Bunun için,sütü bir kaba boşaltalım üzerine tavukları koyalım.
-Sarımsağını rendeleyelim.
-Kekik,fesleğen,karabiberini istediğimiz miktarda ekleyelim.
-Patatesleri de ekleyelim.
-Tuzunu da ilave edip;güzelce karıştıralım.
-2-3saate yakın sosun içinde bekletelim.
-Pişirmeye yakın kiremite koyalım.
-Tereyağını eritelim ve çok az kızdıralım,soğutup marine edilmiş tavukların üzerine dökelim.
-250 DERECELİK FIRINDA NAR GİBİ OLANA KADAR PİŞİRELİM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder