MALZEMELER:
7-8 adet lavaş(tortilla)
1 paket hellim peyniri
1-5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı tereyağı
YAPILIŞI:
-Lavaşları tezgaha koyun.
-Üzerine rendelediğiniz hellim peynirinden bir miktar koyun.
-Lavaşları kare şeklinde katlayın.
-Kat kısımları alta gelsin.
-Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hepsine aynı işlemi yaparak dizin.
-En son sütü lavaşların üzerine gezdirin.
-Dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
-Buzdolabında aşağı yukarı 1 gün beklemesi gerekiyor..
-Bir gün bekletemezseniz bile uzun bir saat bekletin.
-Servis edeceğinize yakın buzdolabından çıkarın ve üzerilerine yumurta sarısı sürüp 250 derecede pişirin.
Çayın yanına nefis olur,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilÇOK TEŞEKKÜR EDERİM NURSEN HANIMCIM.
Silnasıl bir kıvamı oluyor pişen lavaşların ıslak ıslak olmuyor değilmi,börek yumuşaklığında oluyormu?
YanıtlaSilhellimleri tuzlumu kullanıyorsunuz yoksa yıkıyormusunuz?
MERHABA..Lavaşların kıvamı börek kıvamında oluyor..Hellimi bir kere yıkayıp kullanıyorum.Çok güzel oluyor tavsiye ederim..
Sil