Alfredo sos tarifi
Alfredo sosu İtalya,nın geleneksel soslarından biri. Sos ilk defa Roma,da Alfredo di Lelio tarafından bulunmuş.Oldukça basit bu sosun temeli tereyağı ve parmesan peynirinden oluşuyor. Sonradan krema ve çeşitli baharatlar eklenerek sosa biraz daha farklı lezzetler katılmış.Malzemeler (4 kişilik)
Hazırlanışı
Orta boy bir tavada kısık ateşte tereyağını eritin.Kremayı ekleyin ve 4-5 dakika pişirin.
Daha sonra sarımsak ve peyniri ilave edin ve hızlıca bir kaç kez çevirip ateşten alın.
Maydonozu ilave edip karıştırdıktan sonra sıcak servis yapın...
Haşladığınız makarna ile birleştirin.
Ben evde olmadığı için maydanoz ekleyemedim;ama sosun orijinalinde var.
Sosunuz hazır afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder