Kasım 13, 2013

soslu tavuk şiş


MALZEMELER

2 adet tavuk göğsü
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak(rendelenecek)
yarım soğan rendesi
kekik
karabiber
zeytin yağı
tere yağı
tuz


YAPILIŞI:
-tavukları kuş başı büyüklüğünde doğrayın
-başka bir kapta salça,yoğurt,sarımsak,soğanı karıştırın.
-baharatlarını ekleyin.
-biraz zeytin yağı ekleyin.
-doğradığınız tavukları bu sosun içerisine atın ve en az 2-3 saat bekletin.
-dolapta bekleyen soslu tavukları çöp şişlere dizin.
-yağlı kağıt dizdiğiniz fırın tepsisine şişleri dizin.
-üzerilerine tere yağ parçaları koyup 250 derecelik fırında nar gibi olasıya kadar kızartın


AFİYETLE..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder