SELAM SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM EN GÜZEL GÜNLER SİZLERİN OLSUN..
Bugün sizlere pilav yapmanın püf noktalarından bahsedeceğim ve bununla birlikte nohutlu pilavın tarifini de vereceğim..
PİLAV YAPMANIN PÜF NOKTALARI:
1-Pirinci ıslamak için kullandığınız suyun ılık bir su olması gerektiğini biliyor musunuz?Pirinç çok sıcak su içinde bekletilmez.
2-Pirinci ılık suda bekletirken içine bol tuz atmak gerekir.
3-İki saat beklettiğiniz pirinci bol suda yıkamanız gerekir ki nişastasından kurtulsun.
4-Pirinç bol su ile yıkanır ve en son suyunun da berrak olması gerekir.
5-Tencereye önce zeytin yağı koyulur ve yağ biraz kızdırılır..
6-Ardından pirinç içine atılır ve tuzu ilave edilir.
7-Pirinç tane tane olasıya kadar kavrulur.
8-Kavurma işleminin bitimine yakın tereyağı ilave edilir ki yağ yanmasın.
9-Pirinç tane tane kavrulunca içine 1 e 1 sıcak su ilave edilir.Yani 2 su bardağı pirinç koyduysanız iki su bardağı da sıcak su koymanız gerekir.1 su bardağı pirince 1 su bardağı da su koyulur.
10-Pirince sıcak su koyduğunuzda birkaç damla da limon suyu ilave edin ki pirinç parlak kalsın.
11-Ocağın en küçük yerinde ve en düşük ısıda pişirilir.
12-Demlenmesi için en az 20 dakika bekletilmesi gerekir.
NOHUTLU PİLAV
MALZEME LİSTESİ
1 su büyük bardağı pirinç
1 kase haşlanmış nohut
tereyağı
zeytin yağı
tuz
limon
YAPILIŞI
-Önce pirinci ılık tuzlu suda iki saat bekletin.
-Beklettiğiniz pirinci bol su ile yıkayın.
-Tencereye zeytin yağı dökün ve pirinci ilave edin.
-Pirincin üzerine tuzunu ekleyin.
-Hepsini kavurmaya başlayın.
-Terayağını ilave edin.
-Tane tane olan pirince 1 su bardağı sıcak su ilave edin.
-Birkaç damla limon suyu damlatın.
-Haşlanmış nohutu ilave edin ve ocağın altını en kısığa getirin.
-Suyu çekildiği zaman pilavınız olmuş demektir.
-En az 20 dakika bekleyin ki pilavınız demlensin.
AFİYET OLSUN.
Ellerine sağlık canım.. :) Ne güzel anlatmışsın madde madde.
YanıtlaSilÇOK TEŞEKKÜR EDERİM..GEREKLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM BÖYLE ANLATIMLARIN..YİNE BEKLERİM BUYURUN..
YanıtlaSil