Eylül 10, 2013

iç pilav


yemekten asla bıkmayacağım bu pilavın hem tatlı hem tuzlu tadın enfes bulmuşumdur hep iç pilavı gururla sunarım:


MALZEMELER:

1 büyük su bardağı pirinç
2 adet soğan
2 adet havuç
istenilen miktarda çam fıstığı
küçük bir kase mısır
istenilen miktarda kuş üzümü
yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı tarçın
karabiber,tuz
zeytin yağa,tereyağı



YAPIM AŞAMASI:
-pirincimizi 1 saat önceden sıcak suda bekletiyoruz.
-tencereye soğanları yemeklik doğrayalım ve zeytin yağını ekleyelim.
-soğanların içine havuçları küçük küçük doğrayıp atıyoruz.
-çam fıstıklarını ilave ediyoruz.
-kavurma işlemini uzun tutuyoruz.
-kavurma işleminin bitimine yakın tereyağını ilave ediyoruz.
-pirincimizi bol suda yıkayıp ilave ediyoruz.
-bir miktar da pirinçle kavurup,mısırı,maydanozu,baharatları,sıcak suda beklettiğimiz kuş üzümlerini katıp;
-sıcak suyunu ilave ediyoruz.(sıcak su 1 e 1 olmalıdır.Yani pirinci ölçtüğünüz bardakla sıcak suyunu ilave edin.)
-Ocağı en kısık şekle getirip piştikten sonra altını kapatıyoruz.

SEVGİYLE YEMENİZ UMUDUYLA..

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık,ne güzel olur..Olsada yesek,süper görünüyor..sevgiler.

    YanıtlaSil