Mayıs 06, 2013

fesleğen soslu kızartma



evinizde bıraktığı o muhteşem kokuyu bir duysanız asla vazgeçemeyeceğiniz bir tat olacaktır..fesleğeni her şeye koymayı seven ben bu sefer de kızartma üstünde denedim..buna kızartma denmez tabiki de..çünkü bütün malzemeleri az yağ koyarak fırına attım ve orada pişirdim..gelelim malzemelere:


kızartma için:
3 adet patates
1 adet bostan patlıcan
6-7 adet yeşil biber
3-4 adet kırmızı biber
2-3 adet kabak
isteğe göre havuç,soğan ve diğer malzemeler
zeytin yağı
tuz,karabiber,toz biber,kekik


sos için:
1 kilo rendelenmiş domates
2 diş sarımsak
zeytin yağı,tereyağı
fesleğen(taze de koyabilirsiniz)ben 1 tatlı kaşığı gibi kullandım..
tuz

önce sostan başlayalım rendelenen domateslerin suyunu çekmesi için ocağa koyun ve sarımsakları üzerine rendeleyin.fesleğeni ilave edin önemli olan birlikte pişmeleri suyu çekilince az miktar zeytin yağı ve tereyağını koyup sos kıvamına getirelim..sosumuz işte hazır..

kızartma malzemelerinin de istenilen büyüklükte doğrayalım baharatlarla karıştıralım yağını ilave edelim(yağ miktarı size kalmış)yağlı kağıt serip 250 derecede pişirelim..fırından çıkınca üzerine sosunu ilave edip servise çıkaralım..AFİYETLE..


4 yorum:

  1. Yazın kızartmalara bayılıyoruz soslu sossuz yoğurtlu oh mis

    YanıtlaSil
  2. Çok çok severim
    Fesleğenle denicem en yakın zamanda
    Ellerinize sağlık
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. çok çok teşekkür ederim bayanlar..deneyin beğeneceksiniz..

    YanıtlaSil
  4. kızartmayı ozlemısım elıne sağlık

    YanıtlaSil