Ocak 17, 2013

KAR KURABİYE..





KAR KURABİYE
1 paket margarin(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 su bardağı çekilmiş ceviz
aldığı kadar un
vanilya,kabartma tozu
yarım paket bitter çikolata

üzeri için:
pudra şekeri,kakao ve hindistan cevizini karştıralım..

yapılış:bütün malzemeleri karıştırıp bitter çikolatayı da bıçakla küçük parçalara ayırıyoruz aldığı kadar un koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.yaptığımız hamuru yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.şekil verdiğimiz hamuru 150 derecede pişiriyoruz.fırından çıkar çıkmaz da pudra şekeri ve kakaolu harca buluyoruz.üzerine tekrar pudra şekeri serpip servise hazırlıyoruz..AFİYETLE EMİ..




kurabiye,çikolata,kar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder