Kasım 27, 2012

PİŞMANİYE KALESİ



Pişmaniye Kalesi

Pişmaniye Kalesi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 adet pasta tabanı(kakaolu ya da sade tercih size kalmış)
  • 3 Su bardağı süt
  • 1 su bardağın bir parmak eksik şeker
  • 1 su bardağın bir parmak eksik un
  • 1 paket pınar labne(180 gr)
  • 1/4 tereyağı(1 çorba kaşığı kadar)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket bitter çikolata(80 gr)
  • 1 kutu krema
  • rulo kat
  • fındık, fıstık krokan(koskanın hazır krokan paketlerinden. )
  • pişmaniye

Pişmaniye Kalesi Tarifi'nin Yapılışı

KREMANIN HAZIRLANIŞI:
3 su bardağı süt, şeker ve un önce bir kapta karıştırılır üzerine tereyağı eklenir ve pişirilir. Soğumaya bırakılır.
İyice soğutulup içerisine labne peyniri konulur. Mikser ile kıvam alana kadar çırpılır.
Başka bir yerde 1 çay bardağı sütle kremşanti çırpılır. Hazırladığınız kremanın içerisine konulur ve tekrar mikser ile çırpılır.
ÇİKOLATA SOSUNUN HAZIRLANIŞI:
1 kutu krema pişirme kabına alınır.
Kaynama noktasına gelmeden altı kapatılır ve çikolatası eklenir.
PASTANIN HAZIRLANIŞI:
Pasta tabanın ilk katı 4-5 çorba kaşığı süt ile ıslatılır.
Çikolata sosunun yarısı dökülür.
Krokan bıçak ile küçük parçalara ayrılır ve çikolata sosunun üzerine yarısı serpilir.
Üzerine hazırladığımız kremanın bir kısmı sürülür.
Pasta tabanın diğer katı üzerine konulur aynı işlem sıra ile tekrar edilir. (süt+çikolata sosu+krokan+krema)
En üstüne de pişmaniye serpilir.
Pastanın kenarlarına rulo kat dizilir ve bir kurdale ile bağlanır.
AFİYET OLSUN.





.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder