Tarifini eksik bırakmışım bu böreğimin..Özlemcim uyardı "yapacaktım da bulamadım niye yazmıyorsun tariflerini "diye..Evet haklısınız görüntü var ses yok diyesim geldi..Özlemcim hemen veriyorum yeter ki sen iste..Aslında avcı böreği olarak doğan ama sonra içli köfte böreğine dönen bu tarifimi gururla sunuyorum:
MALZEMELER: (2 TEPSİLİK)
300 gr kıyma
1 kahve fincanı bulgur
1 su bardağı ceviz
1 kahve fincanı su
maydanoz
bol soğan(3 tane)
karabiber,tuz
zeytin yağı,tereyağı
SOS:
Süt,yumurta,zeytin yağı..(böreklik harç hazırlıyoruz..isterseniz ayçiçek yağı da koyabilirsiniz..ben her şeyimi zeytin yağı ile yaptığım için böyle yazıyorum.Yumurtayı da 3-4 tane koyabilirsiniz.)
YAPILIŞI:
Önce iç malzemesini hazırlayalım..Soğanları küp küp kıyıp zeytin yağında kızartmaya başlayalım..sonra arkasından kıymayı koyalım biraz da tereyağı yakışır..(ben hep soğan ve kıymayı aynı anda pişiririm..daha lezzetli oluyor)..bu malzemeler piştikten sonra bulgurunu ve bir fincan suyu koyup harmanlanmasını bekleyelim.Ceviz,maydanoz,tuz,karabiberini koyup biraz daha pişirip altını kapatalım..
Aynı börek yapar gibi her katına sos ve ortasına da harcı yerleştirip kaşar peyniri koyup fırına veriyoruz.
KESİNLİKLE TAVSİYE EDERİM YAPMANIZI ÇOK LEZZETLİ OLDU.BEN İLK DEFA YAPTIM;ASLINDA UYDURDUM BU BÖREĞİ..AVCI BÖREĞİNDEN ŞEKİL DEĞİŞTİRDİ YAVRUCAK..SEVDİM YANİ KISACASI ÖPÜYORUM ÖZLEMCİM AFİYET OLSUN..
Valla harikasınız borcamda yapılan içli köfteyimi bunu mu yapsam kararsız kaldım şimdi :)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim..ikisini de yapmanızı tavsiye ederim..sevgiyle..
YanıtlaSil