Haziran 13, 2015

KÖRİ,KARAMELİZE SOĞAN ve TON BALIĞININ MUHTEŞEM UYUMU


Köri,karamelize soğan ve ton balığı bir makarnada bu kadar güzel uyum sağlar.Tabii bununla kalır mı yanına mısırı,yeşil biberi ve sarımsağı da eklersek tarifin tadından yenmez.Çok makarna çeşidi yedim ama sanırım bu en güzeli idi.Tarifini bir an önce istediğinizi duyar gibiyim.Sizleri kırmadan tarifime geçmek istiyorum.

MALZEMELER:

1 paket fiyonk makarna
2 adet ton balığı konservesi
1 çay bardağı mısır
4-5 adet acı yeşil biber
2 adet soğan
1 adet yeşil soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı köri
zeytin yağı,tereyağı
tuz
karabiber
haşlamak için sıcak su


YAPIM AŞAMASI:

Çok bol tuzlu suda makarnaları 10 dakika haşlasın.
10 dakikayı geçirmemeye çalışın yoksa makarnalarınız hamur olabilir.
Haşlanan makarnaların suyunu süzün ve süzgeçte üzerine bir çorba kaşığı tereyağı ekleyip.Sıcak sıcak tencereye alın.
Başka bir yerde soğanları ay şeklinde doğrayın.
Yeşil soğanları kesin ve bir miktar tuz ekleyin.
Sarımsaklarını rendeleyin.
Zeytin yağı ve tereyağında çok fazla öldürmeden pişirin.
Üzerine yeşil biberini ekleyin.
Burada dikkat edilecek nokta biberin ve soğanın çok pişmemiş olması gerek.
Köri ve karabiberi de ekleyerek sosun altını kapatın.
Hazırladığınız sosu makarnaya ekleyin.
Mısır ve ton balığını da ekledikten sonra servis kabına alın.
Servise hazır duruma geldi.
İsteğe göre üzerine maydanoz da serpilebilir.

tahinli un helvası


SELAM SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM,

İyi olmanızı umut ediyorum.Birgün  canınız un helvası isterse ve tadını tutturma konusunda zorluk yaşarsanız,mutlaka bu tarifi deneyin derim;çünkü lezzetinden son derece emin olduğum bir tarif ile karşı karşıyayız.Tahini biraz daha fazla koysam lezzeti sanırım yıkılırdı.O yüzden size kafamdaki tahini bir tık daha arttırarak veriyorum ki o yoğun kıvamı siz de yakalayın.Böyle diyerek tarifime geçmek istiyorum.

MALZEMELER:

2 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
2 küçük çay bardağı tahin(en küçük çay bardaklarından ben 1 adet kullandım ama 2 çay bardağını kaldırırdı.
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı pekmez
2 dolu çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı dövülmüş ceviz.

YAPIM AŞAMASI

Öncelikle tavaya sıvıyağı alın.
Üzerine tereyağını ekleyip eritin.
Eriyen yağın üzerine unu ekleyin ve kavurmaya başlayın.
Başka bir yerde şeker ve suyu kaynatmaya başlayın üzerine pekmezi de ekleyin.
Şeker eriyene kadar şerbetini kaynatın.
Unun kokusu çıkınca;yani ortalığa hoş bir aroma yayılınca tahini içerisine dökün.
Orta sıcaklıkta olan şerbeti ekleyin.
Topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırın.
3-4 dakika daha karıştırmaya devam edin ve indirmeye yakın cevizini ekleyin.
Helvanız hafif ılıyınca ister kaşık yardımı ile isterse kurabiye kalıbı ile şekil vererek servise hazırlayın.
AFİYETLE YEMENİZ UMUDUYLA.