Ocak 09, 2014

fincanda kadayıf


Malzemeler:

Yarım kilo tel kadayıf-
2 su bardağı ince dövülmüş ceviz
200 gr eritilmiş tereyağ

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 adet çubuk tarçın(TARÇIN TERCİH ETMEZSENİZ KOYMAYIN)
1 çay kaşığı limon

Tarifi:
Tel kadayıfı büyük bir tepsinin içinde tel tel ayırdıktan sonra üzerine tereyağını döküp,kadayıflara iyice yedirin.Kadayıftan bir tutam alıp nescafe fincanının ( fincanın içini fırça ile çok az yağlarsanız kadayıfları çıkartması daha kolay olur.) içine ortası çukur olacak şekilde bastırın.Çukur kısıma yeterince ceviz koyup,cevizin üzerine tekrar bir tutam kadayıf koyun ve elinizle hafifçe bastırın.Az yağlanmış fırın tepsisine fincanı ters çevirip kadayıfları yerleştirin ve üstleri kızarana kadar 180 dereceli fırında pişirin.
Kadayıfları fırından aldıktan sonra oda sıcaklığında ılınmaya bırakın.
Şerbeti için;şeker,su ve çubuk tarçını kaynatın.Ateşin altını kapattıktan sonra içine limon suyunu sıkıp karıştırın ve ılınmaya bırakın.Şerbet ılınınca yine ılık olan kadayıfların üzerine gezdirip,şerbetini çekmesini sağlayın.
Kaymak yada dondurma ile de süsleyip servis yapabilirsiniz.