Aralık 21, 2013

karışık pizza


MALZEMELER:

2 su bardağı sıcağa yakın süt
1 çay bardağı ılık su
1 kahve fincanı zeytin yağı
1 paket tek kullanımlık instent kuru maya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı yoğurt
2 adet kesme şeker
tuz
aldığı kadar tam buğday unu ve buğday unu.

SOS MALZEMESİ:
1  kavanoz domates sosu-250 gr(ben yazın hazırlamıştım)
sosunuz yoksa 6-7 adet domates
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı tereyağı

İÇ MALZEMESİ:

Sucuk,mantar,mısır,zeytin,közlenmiş ve kabukları soyulmuş kırmızı biber,jalapeno,kaşar peyniri,beyaz peynir
(BU MALZEMELERİN MİKTARLARI ve ÇEŞİTLERİ SİZ DEĞERLİ TAKİPÇİLERİME KALMIŞ)

HAMURUNUN HAZIRLANMASI:
-Önce kuru malzemeleri bir yere toplayın ve elinizle karıştırın(kuru maya,kabartma tozu,biraz un,tuz,şeker)
-Sonra bu kuru malzemelere tek tek sıvıları ekleyin.
-Sütünü,zeytin yağını,ılık suyunu ve yoğurdunu.
-Sonra da azar azar iki çeşit ununuzdan ekleyerek ekmek hamuru kıvamında bir hamur elde edin.
-Hamurun çok iyi yoğurulması gerekiyor.
-Ben en son yoğurma kabından çıkartıp tezgahın üzerinde yoğurdum.
-En az 1 saat ağzını kapatıp ve bir beze sarılı şekilde bekletin.

SOSUN HAZIRLANMASI:
-Domates kullanacaksanız önce domatesleri rendeleyin kullanmayacaksanız sosunuzu bir kaba boşlatın ve kaynatmaya başlayın.
-Her iki şekilde de domateslerin kıvam alması gerekli.
-Sarımsağı rendeleyin ve baharatlarını ekleyin.
-Pişen sosunuza tereyağını ekleyin ve altını kapatın.

PİZZANIN HAZIRLANMASI:
-Hamurunuzdan tepsi büyüklüğünde parçalar kopartın ve hamuru tezgahınıza alın altını ve üstünü unlayın.
-Bir merdane yardımı ile tepsi büyüklüğünde açın.Tepsinizi yağlayın.
-Fazla büyük açtıysanız onları da kesmeyin onlardan kaşarlı kenarlar yapacağız.
-Sosunuzdan bir miktar sürün.
-Hamurun her tarafına dağıtın.
-Kaşar peynirinizi rendeleyin ve sosun üzerine serpin.
-Kenarlara fazla kaşar peyniri koyun ve hamuru içeriye doğru katlayın.
-İsteğiniz sırada diğer malzemeleri de ekleyin.
-200 derecelik fırında pişirin fırından çıkarmaya yakın tekrar kaşar peyniri serpin.
-Peyniri eriyince fırından çıkartın.